eur:
392.43
usd:
367.23
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Lionel Messi, az FC Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Liverpool elleni visszavágó mérkőzésén a liverpooli Anfield stadionban 2019. május 7-én.
Nyitókép: MTI/AP/Dave Thompson

Kilapították a Barcelonát, mint egy csótányt

A nemzetközi sportsajtó is ünnepli a Liverpoolt, amely háromgólos hátrányból nyerte meg a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntőt.

The Guardian: „Ez rendkívüli volt - egy példátlan Bajnokok Ligája-visszavágó, amely az eufória közepette is emlékeztet minket a sport nagyszerűségére, és arra, hogy a sport mindig képes meglepetést okozni, vagy szinte felfoghatatlan történeteket elénk varázsolni."

The Daily Mail: „Jobb volt, mint Isztambulban? Igen, ismerjük el. Jobb volt, mint Isztambulban (2005-ben a török fővárosban a Liverpool BL-döntőt nyert az AC Milan ellen úgy, hogy a szünetben még az olasz csapat vezetett 3-0-ra). A Barcelona jobb, mint az AC Milan, Lionel Messi pedig jobb, mint Kaká. És a mostani Liverpool jobb, mint az akkori Liverpool. A Liverpool most minimum elképesztő."

The Sun: „A siker az olyan csapatszellemnek köszönhető, amelyet ritkán látunk a futballpályákon."

El Mundo: „Sokat lehet majd még beszélgetni az Anfield pokláról, az ottani liturgiáról, a Liverpool érzelmektől túlfűtött visszatéréséről, amellyel a Camp Nouban elszenvedett 3-0-s vereség után legyőzte a Barcelonát, és bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. De az, hogy a Barcelona egy újabb megbocsáthatatlan estén - durvábban, mint egy évvel ezelőtt Rómában - összeomlott, csak a saját hibája."

As: „Az Anfield Road és a Liverpool úgy kilapította a végig reszkető Barcelonát, mint egy csótányt."

Corriere dello Sport: „Ez olyasvalami, aminek egy évszázadban egyszer kellene megtörténnie. Ehelyett Messivel és barátaival sorozatban a második idényben esik meg."

Kurier: „A Liverpool otthonában, az Anfield Roadon születtek már hihetetlen sztorik a futballtörténelem során. Kedd este a legnagyobb is megtörtént a Bajnokok Ligájában: a barcelonai 3-0 után a végső győzelemre is esélyesnek tartott katalán sztárcsapatot 4-0-val mosta le a Liverpool, ezzel kiejtette a BL-ből. A Liverpool szeret történelmet írni: a BL történetében csupán negyedszer sikerült ekkora hátrányból egyenlítenie, vagy fordítania egy csapatnak. Ezekből háromban vett részt a Barcelona."

A gólok:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×