eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Arturo Vidal (j) és Sergi Roberto, az FC Barcelona (b), valamint Sadio Mane, a Liverpool játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a liverpooli Anfield stadionban 2019. május 7-én.
Nyitókép: MTI/AP/Dave Thompson

Az Anfield csodája: Liverpool–Barcelona 4-0

A három kulcsembere nélkül felálló Liverpool 4-0-ra legyőzte a Barcelonát, s bejutott a Bajnokok Ligája 2019-es döntőjébe. Ötvenezer ember énekelte: You'll never walk alone. Csodát tett a Liverpool.

Nincs meglepetés a Liverpool összeállításában, hiszen már tegnap óta tudott, hogy sem Roberto Firmino, sem Mohamed Salah nem lesz a kezdőcsapatban: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Milner, Henderson – Mané, Shaqiri, Origi.

A Barcelona ugyanazzal a névsorral kezd, mint hat napja a Camp Nouban: Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Busquets, Rakitić, Vidal – Messi, Luis Suárez, Coutinho. Az első mérkőzést 3-0-ra nyerte meg Ernesto Valverde csapata.

Liverpooli helyzet az első percben, Jordi Alba mentett Shaqiri elől.

A 7. percben Divock Origi góljával vezetést szerzett a Liverpool. Jordi Alba hibája után Henderson tiszta helyzetből, közelről lőhetett. Ezt Ter-Stegen még bravúrral kivédte, de az oldalróa ütött labdát a belga csatár az üres kapuba passzolta. Összesítésben: Liverpool–Barcelona 1-3.

A 14. percben Messi lövését Alisson szépen kiütötte szögletre.

Percek óta Barca-helyzetek követik egymást, egyet Messi elszórakozott, majd Coutinho labdáját Alisson kivédte, majd Messi a kapu mellé lőtt, ezen a brazil kapus rajta volt.

A félidő közepén Ter Stegen repülve hárította Robertson lövését.

Izgalmas, de kevesebb ziccert hozó volt a következő tíz perc.

Az első félidő hajrájában Jordi Alba helyzeténél Alisson nagy bravúrral hárított.

A második játékrész elején Ter-Stegen a holland Van Dijk, Alisson pedig az uruguayi Suárez labdáját védte, nagy bravúrral.

Az 53. percben Alexander-Arnold labdaszerzése után jött a beadás, s a második játékrészre beálló Wijnaldum 15 méteről erővel a kapuba lőtt. Ter Stegen csak beleütni tudott a labdába. Összesítésben: Liverpool–Barcelona 2-3.

Két perccel később Shaqiri beadását Wijnaldum hét méterről bebólintotta. Összesítésben: Liverpool–Barcelona 3-3.

Semedo a pályán, Coutinho helyett.

A 78. percben hihetetlen góllal jött a negyedik. Alexander-Arnold elsétált a szöglettől, majd visszarohant, beadta, s az elbambuló védők között egyedül maradó Origi belőtte. Összesítésben: Liverpool–Barcelona 4-3.

Óriási izgalmak után a 95. percben Cakir lefújta a mérkőzést, továbbjutott, döntős a Liverpool.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×