eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Kimonóba öltöztetett babák a Japán antik gyermekkimonók és japonizáló Zsolnay dekormotívumok című kiállítás megnyitóján a pécsi Martyn Ferenc Galériában 2019. február 28-án.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Két dolgot kell szem előtt tartaniuk a japánoknak: spórolás, angol

A költségek kordában tartása és a megfelelő szintű nyelvtudás elérése okozhatja a legnagyobb kihívást a jövő nyári tokiói olimpia szervezőinek - mondta az InfoRádiónak a helyszíni tapasztalatai alapján Ádámfi Attila, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója.

Időrányosan jól állnak, keményen dolgoznak a 2020-as tokiói olimpia szervezői; mint Ádámfi Attia, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója az InfoRádiónak elmondta, az ő sportága különösen is furcsa helyzetben van, mert bár a súlyemelők csarnoka a város közepén van - mindenhez közel -, de

tizenegy szintet kell beüzemelni a játékok alatt,

és ez igen nagy kihívás.

"Ezért is van különösen nagy jelentősége az idén júliusban rendezendő tesztversenynek, amire mi is nagy erőkkel koncentrálunk" - mondta el Ádámfi Attila.

Mint hozzátette, minden olimpia más, így minden olimpia lehet tökéletes a maga nemében.

"Nem lehet összehasonlítani a rióival, de a pekingivel és a londonival sem. Ennek az olimpiának is meglesznek a különlegességei, a szépségei, a kívásai is. Utóbbiak közül az egyik talán meglepő lehet, de a nyelvtudás az, ami Pekinghez hasonlóan komoly nehézség lehet. Ugyanakkor az a precizitás, amit a japánoktól elvárunk, az viszont meg fog jelenni minden téren, a szervezésben és a lebonyolításban is" - vázolta a sportvezető.

Elviselhetetlenül meleg és magas páratartalom is várható majd a játékok idején, ami szintén nem lesz egyszerű:

a költségcsökkenés jegyében a szervezőbizottság partnerei voltak viszont a súlyemelők is abban, hogy a hivatalnokok és a vendégek a versenycsarnok körüli szállodákban lesznek elhelyezve, így sétálni fognak a helyszínek között.

Ebben tehát a spórolás nyert.

Az Ádámfi Attilával (főigazgató, Nemzetközi Súlyemelő Szövetség) készített teljes beszélgetést az InfoRádió Ötkarika című műsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×