eur:
392.51
usd:
365.96
bux:
66789.64
2024. április 25. csütörtök Márk
Manchester, 2016. július 3.Bemutatják Josep Guardiolát, a Manchester City új, spanyol vezetőedzőjét az angol labdarúgóklub otthonában, a manchesteri Etihad Stadionban 2016. július 3-án. (MTI/EPA/PA)
Nyitókép: MTI/EPA/PA

A Porto belezavar az angol házibajnokságba

A Porto lesz a kakukktojás a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi negyeddöntőiben. Három angol élcsapat harcol még az elődöntőért, és tegyük hozzá: igencsak jó eséllyel.

A Manchester City bombaformában látogat a Tottenham Hotspur új stadionjába a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő nagy érdeklődéssel várt angol párharcának első felvonásán. A City január 29. óta nem szenvedett vereséget, azóta 13 győzelme mellett a Chelsea elleni Ligakupa-döntőt is megnyerte, utóbbiban büntetőpárbajt követően bizonyult jobbnak. Josep Guardiola együttese ráadásul a legutóbbi három bajnoki összecsapásán a Tottenham fölé kerekedett, kétszer vendégként. Igaz, a Hotspur mindkétszer albérletben volt házigazda, ezúttal viszont a múlt szerdán hazai győzelemmel felavatott új stadionjában fogadja riválisát.

A londoniak formája kevésbé meggyőző, mint a manchesterieké. A BL-negyeddöntőben ugyan kettős győzelemmel ejtették ki a Borussia Dortmundot, viszont a Premier League legutóbbi hat fordulójában csak egyszer nyertek - a stadionavatón a Crystal Palace ellen. Ebben a periódusban négy idegenbeli összecsapásán maradt alul a Spurs - ellenfelei között volt a Liverpool és a Chelsea -, míg házigazdaként nem bírt az Arsenallal.

Az UEFA honlapja szerint a házigazdák a Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, Alli; Eriksen, Szon, Winks - Kane összeállításban léphetnek pályára, sérülés miatt biztosan nem számíthat Mauricio Pochettino Dier és Lamela játékára, de Aurier és Llroente sem biztos,hogy bevethető.

A vendégek elvileg az Ederson - Danilo, Laporte, Otamendi, Mendy - De Bruyne, Fernandinho, Gündoğan - Bernardo Silva, Jesus, Sterling felállásban kezdhetnek, de a gólfelelős Agüero játéka izomsérülése miatt bizonytalan, és biztosan nem futballozhat a combját fájlaló Zincsenko.

Jön a kakukktojás

A keddi játéknap másik mérkőzésén a Premier League listavezetője, a Liverpool a portugál bajnokságban második Portót fogadja. Utóbbi pontszáma megegyezik az éllovas Benficával, csak rosszabb egymás elleni mérlege miatt szorul hazai riválisa mögé a tabellán.

A Liverpool és a Porto is megnyerte legutóbbi négy bajnoki összecsapását, az egymás elleni mérleget tekintve viszont az angolok vannak fölényben. A hat találkozón a Liverpool még nem kapott ki, három győzelem mellett háromszor döntetlennel zárt, gólkülönbsége 12-2.

Az előző BL-kiírásban a nyolcaddöntőben mérkőzött meg egymással a két együttes, akkor a későbbi döntős Liverpool 5-0-s idegenbeli sikere rögtön el is döntötte a továbbjutást, a visszavágón belefért az angoloknak a hazai 0-0 is. Sadio Mané három gólt szerzett a portói találkozón.

Ezúttal a Liverpool kezd hazai pályán, az UEFA szerint az Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Milner - Fabinho, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané csapat, amelyben nem lehet ott az eltiltott Robertson, valamint a sérült Gomez és Oxlade-Chamberlain sem. Az ellenfél a Casillas - Maxi, Felipe, Militão, Alex Telles - Danilo, Otávio, Corona - Brahimi, Marega, Soares összeállításban futhat ki az Anfield Roadon, tehát nélkülöznie kell az eltilottt Pepét és a sérült Herrerát

Kedden mindkét találkozó 21 órakor kezdődik, a londoni mérkőzés játékvezetője a holland Björn Kuipers lesz (tv: M4), a liverpooli találkozón a spanyol Antonio Mateu Lahoz dirigál (tv: Spíler 2).

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×