eur:
393.72
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hosszú Katinka, miután megnyerte a nők 200 méter vegyesúszásának döntőjét a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon 2018. december 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Forr a levegő Hosszú Katinka körül

Edzője megerősítette a háromszoros olimpiai bajnokra első ránézésre igen rossz fényt vető legújabb hírt: az Iron Lady nem enged be senkit a Duna Aréna edzőtermébe, amikor ő van bent. Az úszószövetség a jövő hétre új konditerem átadását ígérte.

Az elmúlt hónapokban, amikor Hosszú Katinka új edzőre lelt Petrov Árpád személyében, a segítségével történt kilábalás következtében pedig sikert sikerre halmozott az úszóév második felében, már azt lehetett hinni, a magyar úszósport végre újra a béke szigete.

A háromszoros olimpiai bajnok körül azonban most - úgy tűnik - újra forr a levegő.

A hétfői Borsban látott napvilágot, hogy Hosszú Katinka nem engedte a Molnár Ákos edzette ferencvárosi úszóknak - Biczó Bence, Szilágyi Liliána, Verrasztó Evelyn és Verrasztó Dávid -, hogy a Duna Arénában végezzék a konditermi edzéseket, mondván,

zavarják őt.

A zöld-fehéreknek emiatt ingázniuk kell a népligeti edzőterem és a Duna Aréna között.

Molnár Ákos erről a DigiSport tévének adott interjújában azt mondta, még érthető is volna, hogy elsőbbséget élvez Katinka, ám a stílusa kifogásolható. Hosszú - Molnár szerint - azzal indokolta a kitiltást, hogy

"legyenek ők is háromszoros olimpiai bajnokok", és utána bemehetnek a Duna Aréna konditermébe, míg azt ő használja.

A Fradi mellett az UTE versenyzőiről kedden írta meg a Bors, hogy Hosszú Katinka az ő szárazföldi edzésüket is akadályozza.

A lila-fehér klub alkalmazásában edzőként dolgozó Virth Balázs a lapnak azt mondta, beszélt Petrov Árpáddal, aki megerősítette, bárki más csak akkor használhatja a konditermet, ha Katinka nincs bent, ám az edzésritmus miatt az olimpiai bronzérmes

Kapás Boglárkáéknak szintén ugyanaz az idősáv lenne ideális,

ami Hosszú Katinkának. Virthék egyébként a hétvégén érkeznek haza thaiföldi edzőtáborukból.

Az újpestiek viszont nem ingáznak, a Duna Aréna egy kisebb tornatermében bordásfalas gyakorlatokkal próbálják áthidalni a február 15-ig eltelő időszakot, akkor ugyanis új edzőtermet ad át a Magyar Úszó Szövetség a válogatott úszói számára.

Hosszú Katinka egyelőre nem reagált az eseményekre.

Márciusban magyar bajnokság, júliusban pedig vb vár az úszókra az év fő versenyeiként.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×