eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A diósgyőri Szerhij Sesztakov (elöl, j) és a debreceni Bódi Ádám (b) az OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Debreceni VSC labdarúgó-mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. november 10-én. A Diósgyőr 1-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Hiába kér, nem kap plusz pénzt Miskolctól a Diósgyőr

Nyolc év alatt az önkormányzat 1,45 milliárdot áldozott az élvonalbeli focira, erre hivatkozva nem lesz most tőkeemelés a csapatot működtető kft.-nél. Ám a történetnek még nincs vége.

Megismételt taggyűlést tartott szerdán a DVTK-t működtető DFC Kft. A város részéről – ezúttal nem dr. Kriza Ákos polgármester, hanem dr. Kiss János alpolgármester jegyezte az eseménnyel kapcsolatos közleményt Elkezdődött a párbeszéd a szurkolók és a klubtulajdonosok között címmel. Ebben többek között - mint a Boon.hu cikkéből kiderül - ez állt:

"A DFC Kft. mai taggyűlése előtt vállaltuk, hogy a Diósgyőr-szurkolók, illetve egyesületük javaslatait önkormányzatunk és a Miskolc Holding Zrt. nevében képviselni fogjuk tulajdonosi körben is. Örömünkre szolgál, hogy a DSZK Egyesület javaslatai közül kettőt - a belvárosi jegyértékesítés lehetőségét, illetve az iskolás csoportok meccslátogatásának ügyét - a tag­gyűlés el is fogadta. (...) A másik kettőt, a klub gazdasági és szakmai döntéseinek átláthatóságát biztosító,

az önkormányzat által felajánlott 2 százalékos szurkolói tulajdonlás ügyét és a jegyáraknak a csapat teljesítményéhez kötött felvetését sajnos a többségi tulajdonos nem szavazta meg."

Az is a közleményben állt, hogy

a többségi tulajdonos újabb tőkeemelési javaslatával

kapcsolatban a taggyűlésen elmondták: ez idáig, a klub jelenlegi gazdasági helyzetét előidéző döntéseket csak és kizárólag a Borsodsport Invest Kft. képviselői, a kisebbségi tulajdonos megkérdezése nélkül hozták meg.

"Mindezek ellenére városunk, illetve a Miskolc Holding Zrt. az országban példa nélküli módon a klubfejlesztés és labdarúgó akadémia kialakítása érdekében 2013-ban, 2014-ben és 2017-ben összesen 564 millió forinttal vett részt a futballklub stabilitását biztosító tőkeemelésekben. Ezen tőkeemelési folyamattal összefüggésben több ingatlan átruházása is megtörtént."

Nyolc év alatt összességében 1,45 milliárd forintot, átlagosan évi 181 milliót juttattak a klubnak, erre hivatkozva sem lesz most tőkeemelés.

A DFC Kft. vezetése nem reagált a város által közöltekre - olvasható a cikkben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×