INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 22. csütörtök
Menyhért, Mirjam

diósgyőr

labdarúgás

miskolc

pénz

Miskolc, 2018. november 10. A diósgyőri Szerhij Sesztakov (elöl, j) és a debreceni Bódi Ádám (b) az OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Debreceni VSC labdarúgó-mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. november 10-én. A Diósgyőr 1-0-ra győzött. MTI/Vajda János

Hiába kér, nem kap plusz pénzt Miskolctól a Diósgyőr

Infostart

Nyolc év alatt az önkormányzat 1,45 milliárdot áldozott az élvonalbeli focira, erre hivatkozva nem lesz most tőkeemelés a csapatot működtető kft.-nél. Ám a történetnek még nincs vége.

Megismételt taggyűlést tartott szerdán a DVTK-t működtető DFC Kft. A város részéről – ezúttal nem dr. Kriza Ákos polgármester, hanem dr. Kiss János alpolgármester jegyezte az eseménnyel kapcsolatos közleményt Elkezdődött a párbeszéd a szurkolók és a klubtulajdonosok között címmel. Ebben többek között - mint a Boon.hu cikkéből kiderül - ez állt:

"A DFC Kft. mai taggyűlése előtt vállaltuk, hogy a Diósgyőr-szurkolók, illetve egyesületük javaslatait önkormányzatunk és a Miskolc Holding Zrt. nevében képviselni fogjuk tulajdonosi körben is. Örömünkre szolgál, hogy a DSZK Egyesület javaslatai közül kettőt - a belvárosi jegyértékesítés lehetőségét, illetve az iskolás csoportok meccslátogatásának ügyét - a tag­gyűlés el is fogadta. (...) A másik kettőt, a klub gazdasági és szakmai döntéseinek átláthatóságát biztosító,

az önkormányzat által felajánlott 2 százalékos szurkolói tulajdonlás ügyét és a jegyáraknak a csapat teljesítményéhez kötött felvetését sajnos a többségi tulajdonos nem szavazta meg."

Az is a közleményben állt, hogy

a többségi tulajdonos újabb tőkeemelési javaslatával

kapcsolatban a taggyűlésen elmondták: ez idáig, a klub jelenlegi gazdasági helyzetét előidéző döntéseket csak és kizárólag a Borsodsport Invest Kft. képviselői, a kisebbségi tulajdonos megkérdezése nélkül hozták meg.

"Mindezek ellenére városunk, illetve a Miskolc Holding Zrt. az országban példa nélküli módon a klubfejlesztés és labdarúgó akadémia kialakítása érdekében 2013-ban, 2014-ben és 2017-ben összesen 564 millió forinttal vett részt a futballklub stabilitását biztosító tőkeemelésekben. Ezen tőkeemelési folyamattal összefüggésben több ingatlan átruházása is megtörtént."

Nyolc év alatt összességében 1,45 milliárd forintot, átlagosan évi 181 milliót juttattak a klubnak, erre hivatkozva sem lesz most tőkeemelés.

A DFC Kft. vezetése nem reagált a város által közöltekre - olvasható a cikkben.

Nyitókép: MTI/Vajda János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018