eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség újonnan megválasztott elnöke a szervezet tisztújító közgyűlésén a Duna Arénában 2018. szeptember 30-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Vári Attila: a szövetségi kapitány kevés a győzelemhez

A Magyar Vízilabda Szövetség létrehozza a Nemzeti Vízilabda Akadémiát, ahol a szakemberek és a játékosok is gyakorlati és elméleti képzéseken vehetnek részt – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában a szervezet szeptember végén megválasztott elnöke. A szövetségnek mindent meg kell tennie a férfi és a női válogatott olimpiai kvalifikációjáért, ennek érdekében a jövőben bővebb és komolyabb háttérrel rendelkező szakmai stábra lesz szükség – hangsúlyozta Vári Attila.

>A férfi és a női válogatott olimpiai kvalifikációja a Magyar Vízilabda Szövetség fő célja – jelentette ki Vári Attila.

„Teljesen mindegy, hogy mikor, de legyen meg,

de természetesen nem szeretnénk az utolsó pillanatokra hagyni” – fogalmazott a sportvezető. Elmondása szerint Európában rengeteg jó, hasonló képességű csapat van: Horvátország, Szerbia és Montenegró mellé jönnek fel a görögök, a spanyolok és az olaszok. Rengeteg csapat akar a kontinensről kijutni az olimpiára, és Vári Attila szerint ez a legnehezebb feladat.

"Az elmúlt időszak mérkőzései nyomán úgy látom, ez az álmunk sikerülni fog" - mondta a vízilabda-szövetség elnöke, de hangsúlyozta, a szövetség egyik legfőbb célja, hogy a közeljövőben bővebb és komoly háttérrel rendelkező szakmai stáb dolgozzon a válogatottak mellett.

„Egy szövetségi kapitány még nagyon kevés ahhoz, hogy bármilyen nagyon komoly győzelmet elérjen”

– hangsúlyozta, hozzátéve: nagyon fontos szerepe van, de ma már minden csapatsportban komoly stábbal dolgozik minden válogatott és klubcsapat is. Az elnök szerint különböző tudományos oldalakról meg kell erősíteni a szövetségi kapitányt, akár 30-40 százalékos teljesítménynövekedést is el lehet érni egy hozzáértő stábbal.

A szövetség elnöke kiemelte, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénes szövetségi kapitánysága idején a nemzeti együttes mögött már komoly szakmai háttérmunka zajlott.

Megalakul a Nemzeti Vízilabda Akadémia

A fiatalokat segíteni kell abban, hogy közel kerüljenek a vízilabdához, ennek érdekében a Magyar Vízilabda Szövetség létrehozza a Nemzeti Vízilabda Akadémiát – tájékoztatott Vári Attila. Mint mondta: olyan, utánpótlásra alkalmas és vízilabdázni szerető fiatalokat szeretnének hosszú távon megnyerni a sportnak, akikkel megfelelő alapot biztosíthatnak a válogatottnak. Hozzátette, elnöki programja egyik része volt az akadémiai rendszer, de úgy látja,

nem vízfelület-növelésre van szüksége az utánpótlásneveléshez, hanem olyan oktatási központra, ahol az edzők, a játékvezetők és a gyermekek elméleti oktatása zajlik.

Vári Attila arról is beszélt, hogy milyen szakemberekre lesz szükség a hamarosan induló akadémián. Szerinte fontos, hogy olyan stáb legyen az intézményben, mely „ebben a felgyorsult világban és ebben a szerteágazó tudással megáldott nemzetközi sportszintéren olyan komoly, koncentrált képzést tudnak átadni a gyerekeknek, amellyel öt-tíz éven belül a megfelelő oktatási színvonalat tudják biztosítani.”

A szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy

az utánpótlás-szakemberek képzésével kiemelten kell foglalkozni.

Hatéves ciklusban kívánják kiszélesíteni az oktatást, ennek eredményei már a 2024-es olimpián kézzelfoghatók lehetnek.

Vári Attila hozzátette: a nemzeti csapatok eredményei az elmúlt években is igazolták, hogy a magyar vízilabda továbbra is a világ élvonalába tartozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×