INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

vári attila

mvlsz

vízilabda

tokió 2020

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség újonnan megválasztott elnöke a szervezet tisztújító közgyűlésén a Duna Arénában 2018. szeptember 30-án.

Vári Attila: mindkét vízilabda-válogatottnak mihamarabb ki kell jutnia az olimpiára

Infostart / InfoRádió

A férfi és a női válogatott olimpiai kvalifikációja a Magyar Vízilabda Szövetség fő célja - mondta az InfoRádiónak adott interjúban Vári Attila, a szervezet új elnöke. Hozzátette, hogy jó esély van a tokiói szereplésre, de nem lesz könnyű feladat a kvóták megszerzése.

Teljesen mindegy, hogy mikor, de legyen meg - fogalmazott Vári Attila a férfi és a női vízilabda-válogatott tokiói olimpiai kvótájáról. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke azért nem szeretné "az utolsó pillanatra hagyni" a kijutást.

"Azért fogalmaztuk meg ezt a célt, mert kell tudni, hogy Európában rengeteg nagyon jó csapat van, kis tudáskülönbséggel.

Horvátország, Szerbia, Montenegró, most nagyon jók a görögök is, jönnek fel a spanyolok, az olasz válogatott pedig nagyon komoly együttes"

- tartott seregszemlét a sportvezető, aki szerint tehát "a legnehezebb az európai csoport", ezért fontos, hogy egy minél hamarabbi világeseményen megszerzett jó helyezéssel biztosítva legyen az olimpiai részvétel.

A férfi válogatott nemzetközi sikereinek egyik kulcsa a klubbeli sikeresség, úgy a vízben, mint rendezőként: az FTC látja vendégül az Európai Szuperkupa eseményt a Komjádi-uszodában, amit a szövetség a Fradival közösen rendez, és ami sokat ígér a magyar vízilabdázás tekintélyének növelésében.

A férfiaknál számos tornán meg lehet szerezni a 12 résztvevői hely egyikét: 2019-ben a világligán és a vb-n, 2020-ban a hazai rendezésű Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőtornán keresztül lehet kijutni.

Női vonalon is komoly olimpiai célok vannak.

"A tengerentúlon az Egyesült Államok, Kína kettős, Európában pedig az orosz, olasz válogatott nagyon erős. Mind a férfiaknál, mind a nőknél tehát nehéz lesz kivívni a részvétel jogát, de az álom elérhető"

- húzta alá Vári Attila.

A nőknél tízcsapatos tornát rendeznek, és ugyanazokon a viadalokon osztanak tokiói repülőjegyeket, mint a férfiaknál.

A Vári Attilával készült teljes interjút az InfoRádió Aréna című műsorában hallgathatják meg csütörtök este hét órától.

Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Aréna-előzetes - Vári Attila MVLSZ-elnök az olimpiai kvalifikációról
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018