eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
München, 2015. április 21.Julen Lopetegui, a portugál Porto vezetőedzője csapatának a német Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott visszavágó mérkőzése előtt a müncheni Allianz Arénában 2015. április 21-én. (MTI/EPA/Peter Kneffel)
Nyitókép: Peter Kneffel (MTI/EPA)

A Realnál megszólaltak Lopetegui jövőjével kapcsolatban

Az erős hullámvölgyben lévő Real Madrid öt vereség után ugyan győzni tudott hazai pályán a Viktoria Plzen ellen, de a nagyközönséget nem ez, hanem az edző, Julen Lopetegui sorsa érdekelte.

A Real Madrid Bajnokok Ligája-címvédő labdarúgócsapatának Viktoria Plzen elleni 2-1-es hazai győzelme keveseket, edzőjének, Julen Lopeteguinek a sorsa viszont annál több újságírót érdekelt a keddi találkozót követően.

A legutóbbi négy bajnoki fordulóban nyeretlen, mindössze egy pontos, valamint október elején a moszkvai BL-meccsen is vesztes Real Madrid edzője a Plzen elleni összecsapás előtt azt mondta: nem garantálja, hogy vasárnap, Barcelonában az idegenbeli rangadón is ő irányítja majd a Real Madridot. Lopeteguinek a keddi BL-győzelmet követően is feltették a kérdést, ám ő azzal hárított, hogy ezt nem tőle kell megkérdezni.

Emilio Butragueno klubigazgató viszont állást foglalt a kérdésben. A madridi klubvezető az edző (közel)jövője mellett kitért a saját csapatukat kifütyülő madridi szurkolókra is.

"Lopetegui a Camp Nouban a kispadunkon lesz majd. Ilyen helyzetekben nagyon fontos, hogy megőrizzük a nyugalmunkat" - mondta Butragueno. Hozzátette:

a csapatnak nagyobb támogatásra van szüksége a szurkolók részéről - hogy a döntő pillanatokból jól jöjjön ki -, nem pedig füttykoncertre.

"A Real-drukkerek rendkívül hűségesek, de még mindig azt hiszik, hogy a riválisainknak négy-öt gólt lőve kell nyernünk. Ezen a felfogásukon változtatnunk kell" - hangsúlyozta, majd bizakodását fejezte ki, hogy az öt nyeretlen találkozót követően ezzel az egygólos sikerrel fordulóponthoz érkeztek.

Kedden a Real Madrid második gólját Marcelo szerezte, aki "csodálatosnak" nevezte, hogy a Camp Nouban Lopetegui vezeti őket, mert nagy edzőnek tartja őt. A spanyolok brazil balhátvédje a győztes találkozó után nem állta meg, hogy ne szúrjon oda a csapatát mostanában sok kritikával illető újságíróknak. "Mindig nehéz feldolgozni egy vesztes mérkőzést, az újságírók ráadásul próbálnak feszültséget gerjeszteni az öltözőben. Talán irigységből teszik, mert nem tudják, hogyan kell futballozni."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×