eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
München, 2015. április 21.Julen Lopetegui, a portugál Porto vezetőedzője csapatának a német Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott visszavágó mérkőzése előtt a müncheni Allianz Arénában 2015. április 21-én. (MTI/EPA/Peter Kneffel)
Nyitókép: Peter Kneffel (MTI/EPA)

Lopetegui inkább áldozat, mint bűnös – de előbb-utóbb mennie kell

Egy héttel az őszi El Clásico előtt nagy bajban a Real Madrid és kisebben a Barcelona. A királyi klub sorozatban az ötödik mérkőzésén nem tudott nyerni, s szinte biztosan edzőt váltana, ha a következő bajnoki ellenfél nem éppen a legnagyobb rivális lenne. A katalánoknál megsérült Lionel Messi, s szinte biztosan nem játszhat jövő vasárnap a Camp Nouban.

A szombati, Levante elleni vereség után Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke előbb Sergio Ramos csapatkapitánnyal tárgyalt, majd találkozott Julen Lopetegui edzővel is. A nyáron a klubhoz érkezett egykori sikeres szövetségi kapitány és jelenlegi sikertelen klubedző azt nyilatkozta a Marcának utána, hogy bizakodó legalábbis a közeli jövőjét illetően, reméli, hogy megtarthatja az állását, ugyanakkor Pérez elnök semmi olyat nem mondott, ami megerősítené őt a pozíciójában.

A Real Madrid nagyon nehéz hét előtt áll, hiszen kedden már Bajnokok Ligája-mérkőzést kell játszania, vasárnap pedig következik Barcelonában az El Clásico.

Ugyanakkor a cseh Viktoria Plzen elleni mérkőzés akár még alkalmas is lehet arra, hogy a csapat (némi) önbizalmat szerezzen az El Clásico előtt.

Lopetegui a Levante ellen kihagyta a kezdő csapatból Toni Kroost és Karim Benzemát, de ez sem segített. A hosszú gólcsendet megtörő Marcelo – a Madrid 481 játékperc után szerzett ismét gólt, ez a klubtörténet negatív rekordja – kiállt Lopetegui mellett, a játékostársai nevében is szólva azt mondta, „mindhalálig” a tréner mellett állnak, s megjegyezte, semmi hasonlóság sincsen Lopetegui és Rafa Benítez között.

A spanyol sajtó korábban többször is Benítez félévéhez, a 2015-ös őszhöz hasonlította a mostanit – az edzőt, miután népszerűtlen volt a játékosok és a szurkolók között, s gyenge volt az eredménysora. Egyébként sokkal jobb, mint most Lopeteguié. Benítezt Zinedine Zidane váltotta, de lesz-e új Zidane, s egyáltalán ki lehet az?

Akad olyan spanyol napilap, amely úgy tudja, s ez tulajdonképpen alátámasztja Julen Lopetegui szavait, hogy Florentino Pérez már döntött a váltásról, hetek óta folyamatos tárgyalásban van Antonio Conte ügynökével, de az olasz tréner nem akarja az El Clásico előtt átvenni a csapatot. Ez ugyanakkor nem zárja ki azt, hogy Lopeteguit menesszék és egy hétre egy beugró edző átvegye a csapatot.

Lopetegui védelmében:

mindkét vezető madridi sportlapban akad olyan vélemény, amely szerint az edző nem bűnös, hanem áldozat.

A bűnös inkább Florentino Pérez, illetve a klub játékospolitikája, amely a szükséges erősítések helyett inkább eladott, mégpedig az utóbbi másfél évben olyan játékosokat, mint, Cristiano Ronaldo, Morata, James, Danilo, Kovacic, vagy éppen Pepe.

A Barcelona is rossz sorozatban volt az akkor még listavezető Sevilla elleni rangadó előtt, de a 4-2-es győzelem, s főleg a magabiztos játék világossá tette: továbbra is Ernesto Valverde csapata a La Liga legjobbja. Ugyanakkor Lionel Messi sérülése nagy gondot okoz. A szombat esti hírek még arról szóltak, hogy nincs törése az argentinnak, vasárnap a lapok már kartörésről írtak internetes kiadásaikban, sőt a Marca már azt is tudni véli, hogy háromhetes kihagyásra szorul.

Azt a lapok tényként kezelik, hogy a jövő vasárnapi lesz 11 év után az első El Clásico, amelyen sem Cristiano Ronaldo, sem Lionel Messi se lép pályára. A Barcelona számára figyelmeztető, hogy az elmúlt évek statisztikája azt mutatja: ha Messi nem játszik, a csapat legalább harminc százalékkal gyengébb eredményeket ér el. Ha Messi valóban három hétig nem játszhat. a katalánoknak nélküle kell kiállni az Internazionale elleni BL-mérkőzésen otthon és idegenben, a Real Madrid elleni El Clásicón, a Rayo és a Betis elleni bajnokikon és egy hazai kupameccsen a Leonesa ellen, amelyen nagy valószínűséggel egyébként sem játszott volna. A november 24-i, Atlético Madrid elleni csatára minden bizonnyal felépül már.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×