eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin
Märcz Tamás, a magyar csapat szövetségi kapitánya a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi versenyének csoportkörében játszott Georgia – Magyarország mérkőzésen 2018. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Fontos küszöböt lépett át Märcz Tamás

Reálisan értékelve a Világkupa-aranyérmes magyar férfi vízilabda-válogatott helye a nemzetközi mezőnyben a negyedik-hetedik hely körül van, a legerősebb jelenleg a szerb, a horvát és az olasz együttes – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány az InfoRádió Aréna című műsorában.

Märcz Tamás kiemelte: már annak is örült, hogy az elődöntőn sikerült a szerb csapaton túljutni, a legjobban pedig azt értékelte, hogy másfél éves szövetségi kapitányi pályafutása alatt sikerült döntőt nyerni, „átlépni azt a küszöböt, hogy nem egy ezüst kapitánnyá formálódom”. A szerb meccs után realitássá vált az ausztrálok elleni győzelem, így a csapat is nagyon szerette volna az aranyat – tette hozzá a sportvezető.

A szövetségi kapitány kiemelte: a barcelonai Európa-bajnokságon – ahol a magyar csapat nyolcadik lett – minden jó és színvonalas csapat szerepelt, közülük sokan nem voltak ott a világkupán, mivel nem tudták kvalifikáltatni magukat. A hazai válogatott pedig a tavalyi világbajnokságon szerzett ezüstéremmel bejutott a keretbe.

„Mindenképp földön kell járni a világkupa után,

nem azt jelenti, hogy mi most egy világverő és világ legjobb csapata vagyunk”

– fogalmazott Märcz Tamás, aki szerint sok hiányossága van a csapatnak játékos szinten is, melyeket pótolni kell.

A csapatkapitány úgy látja, a horvát és a szerb vízílabdacsapat esélyes az aranyérmekre, a harmadik legerősebb válogatott pedig az olaszoké. A magyarok a 4-7. helyen tartanak valahol – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×