eur:
395.73
usd:
367.19
bux:
65218.05
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: Illyés Tibor

Sós Csaba: Hosszú Katinkának szüksége lehetett a pihenésre

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az InfoRádióban arról beszélt, hogy Hosszú Katinka szívből teljesítette a glasgow-i Európa-bajnokságot, a nyári sikerben pedig a világklasszis új edzőjének, Petrov Árpádnak is meghatározó szerepe volt.

Megfelelő állapotban van a magyar úszósport. A nyári Európa-bajnokság kiválóan sikerült, a magyar csapat négy aranyérmet nyert – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. Hosszú Katinka 200 méter vegyesen, Verrasztó Dávid 400 vegyesen győzött, míg Kapás Boglárka és Milák Kristóf egyaránt a 200 méter pillangó döntőjében diadalmaskodott.

„Van még min dolgozni, ezzel együtt az Eb kiválóan sikerült. Négy különböző versenyző nyert aranyat. Ezzel sokan cserélnének” - értékelt a szövetségi kapitány.

Szívvel-lélekkel oldotta meg Hosszú Katinka az Európa-bajnokságot – mondta a háromszoros olimpiai bajnokról a szövetségi kapitány. Sós Csaba szerint még maga a versenyző is bizonytalan volt a saját állapotát illetően az elmúlt fél év magánéleti és szakmai történései miatt.

„Örülök, hogy visszatért, és örülök, hogy túl van ezen a fél éven.

Elképzelhető, hogy minden keserűsséggel együtt szüksége volt a testének erre a fél év pihenésre. Ezt tekintem kiinduló pontnak, innen kell elmennie az olimpiáig úgy, hogy megvédje legalább az egyik aranyérmét” - mondta Sós Csaba, aki arról is beszélt, hogy a háromszoros olimpiai bajnoknak továbbra sem okoz gondot az, hogy a különböző nemzetközi úszóversenyeken több versenyszámban is elinduljon.

A szakvezető szerint meghatározó szerepe volt Petrov Árpádnak, Hosszú Katinka új edzőjének abban, hogy a versenyző megfelelő mentális állapotba került az Európa-bajnokságra.

„Ebben csak kockázat van, hiszen ha Katinka nyer két olimpiai aranyat 2020-ban, akkor is mondhatják, hogy legutóbb hármat nyert. Fontos volt, hogy ezt valaki elvállalta.

Nekünk pedig fontos volt az is, hogy egy ilyen fiatal és tehetséges edző hazajöjjön, és a magyar úszósportot erősítse. Az első jelek jók, de ezt még nem lehet megalapozottnak nevezni” - emelte ki Sós Csaba.

Október 4. és 6. között világkupa-versenyt rendeznek a Duna Arénában. A szövetségi kapitány reméli, hogy a versenyzők minél több „dohányt kaszálnak majd”, de szakmailag idén már nem meghatározó ez a viadal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×