eur:
394.07
usd:
368.66
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Valencia, 2018. szeptember 20.Cristiano Ronaldo, az olasz Juventus új játékosa, miután szabálytalanságért kiállították a labdarúgó Bajnokok Ligája H csoportjának első fordulójában a spanyol Valencia ellen játszott mérkőzésen a valenciai Mestalla stadionban 2018. szeptember 19-én. Az olasz csapat 2-0-ra győzött idegenben. (MTI/AP/Alberto Saiz)
Nyitókép: MTI/AP/Alberto Saiz

Ronaldo most már a saját haját tépi

Ronaldo piros lapja volt a Bajnokok Ligája szerdai szenzációja, de egy volt csapattársa is megdöntött egy kártyás rekordot.

Massimiliano Allegri, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint tévesen állította ki a játékvezető Cristiano Ronaldót a Valencia elleni Bajnokok Ligája-találkozón, amelyet a torinói együttes emberhátrányban nyert meg 2-0-ra.

A portugál sztár első BL-mérkőzésén lépett pályára a Juve mezében, ám mindössze fél órát töltött a pályán, ugyanis Felix Brych bíró az alapvonali asszisztens javaslatára piros lapot adott neki. A sorozat történeték legeredményesebb játékosát azért küldték le a pályáról, mert belenyúlt Jeison Murillónak, a Valencia védőjének a hajába, miután a hátvéd elesett a spanyol 16-oson belül.

Ronaldo vitatta a döntést, majd a pályáról lefelé jövet még Marcelinónak, a Valencia edzőjének is kiöntötte a lelkét. "Nagyon zaklatott volt, még sírt is, és azt hajtogatta, hogy nem csinált semmi rosszat" - mondta az edző, és hozzátette, ő nem is látta az ominózus esetet a pályán.

Allegri, a Juventus edzője a mérkőzés után arról beszélt, hogy szerinte hiba volt kiállítani a portugált, s videobíró használata esetén ez nem történt volna meg.

"Annyit mondanék csak, hogy ez egy olyan eset volt, amelynél a VAR segített volna a bírónak. Az a bosszantó, hogy a VAR használata mellett ebből nem lett volna kiállítás, így viszont még legalább egy mérkőzésen nem játszhat majd. Ronaldo most nagyon feldúlt, idő kell, amíg megnyugszik. Össze kell azonban szednie magát, és a vasárnapi bajnokira koncentrálnia, még akkor is, ha most keserű a szája íze" - nyilatkozta Allegri, aki szerint a kiállításig nagyszerűen futballozott együttese, és végül emberhátrányban is tudott két gólt szerezni.

A tíz emberre fogyatkozott olasz bajnok az első félidő végén és a második elején is kapott egy-egy büntetőt, Miralem Pjanic pedig mindkettőt értékesítette. A hosszabbításban a Valencia is tizenegyeshez jutott, ám Wojciech Szczesny hárította.

Ronaldo piros lapja, amely a pályafutása alatt a 11., de a Bajnokok Ligájában az első, azt jelenti, ha kétmeccses eltiltást kap, akkor nem léphet pályára egykori klubja, a Manchester United otthonában sem.

Ramos új rekordja

A Real Madrid-Roma mérkőzés 23. percében Sergio Ramos sárga lapot kapott, és ezzel egy érdekes rangsor élére került: a bajnokok Ligájában addig a percig holtversenyben vezette a legtöbb sárga lapot kiérdemlő játékosok listáját az angol Paul Scholesszal, most viszont már együl első 37 figyelmeztetéssel. összesítésben már eddig is "előrébb" tartott, mint Scholes, mert Ramost már háromszor kiállították a BL-ben, míg a Manchester United korábbi sztárját csak kétszer. A Real védője egyébként az egy sorozaton belül szerzett sárgák tekintetében is rekorder: két évben is sikerült öt-öt lapot begyűjtenie.

A Real Madrid azonban vele együtt is erődemonstrációt tartott: az első, Ronaldo nélküli BL-meccsén 3-0-ra átgázolt a haloványnak tűnő AS Román.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

E csoport

Benfica (portugál)-Bayern München (német) 0-2 (0-1), gól: Lewandowski (10.), Sanches (54.)

Ajax (holland)-AEK Athén (görög) 3-0 (0-0), g: Tagliafico (46., 90.), Van de Beek (77.)

F csoport

Manchester City (angol)-Olympique Lyon (francia) 1-2 (0-2), g: B. Silva (67.), illetve Cornet (26.), Fekir (43.)

Sahtar Donyeck (ukrán)-Hoffenheim (német) 2-2 (1-2), g.: Ismaily (27.), Maycon (81.), illetve Grillitsch (6.), Nordtveit (38.)

G csoport

Plzen (cseh)-CSZKA Moszkva (orosz) 2-2 (2-0), g: Krmencík (29., 41.), illetve Csalov (49.), Vlasic (95., 11-esből)

Real Madrid (spanyol)-AS Roma (olasz) 3-0 (1-0), g: Isco (45.), Bale (58.), Díaz (92.)

H csoport

Valencia (spanyol)-Juventus (olasz) 0-2 (0-1), g: Pjanic (45., 51., mindkettőt 11-esből), kiállítva: Ronaldo (29., Juventus)

Young Boys (svájci)-Manchester United (angol) 0-3 (0-2), g: Pogba (35., 44., a másodikat 11-esből), Martial (66.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×