eur:
393.74
usd:
364.9
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Glasgow, 2018. augusztus 8.Rasovszky Kristóf a célban, miután megnyerte a nyíltvízi úszók 5 km-es számát a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 8-án. (MTI/EPA/Rober Perry)
Nyitókép: MTI/EPA/Rober Perry

Úszó Eb: Aranyérmes lett Rasovszky Kristóf öt km-en

Aranyérmes lett Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók 5 kilométeres számában a skóciai Európa-bajnokságon. A másik magyar induló, Székelyi Dávid tizedik lett.

Rasovszky Kristóf a férfiak mezőnyéből utolsóként ugrott a vízbe, de 200-300 méter után már az élen haladt, és végig az élmezőnyben helyezkedett.

Taktikája bejött, hiszen körülbelül 1200 méterrel a futam vége előtt ismét élre állt, és már nem engedte ki kezéből a vezető helyet.

A 21 éves veszprémi sportoló két évvel ezelőtt 10 kilométeren junior világbajnok volt, tavaly és idén is több világkupaversenyen győzött a felnőttek között, de az 52:38.9 perces eredménnyel megnyert felnőtt Európa-bajnoki címe eddigi pályafutása legnagyobb sikerének számít.

Rasovszky Kristóf júniusban arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy a nagyobb versenyek előtt hogy alakul a felkészülése.

Különösebben nincsen speciális menetrend, az utolsó héten kicsit elkezdünk visszavenni az edzésekből és kicsit kipihentebb állapotba kerülök, hiszen mégis csak egy verseny fog következni.

Megfelelően figyelünk a táplálkozásra, hogy a versenyre meglegyen a maximális erő. A verseny előtt főleg a tészták jönnek be, az utolsó nap tésztás nap

- mesélte az úszó.

A Skóciában és Berlinben zajló multisport Európa-bajnokságon ez a negyedik magyar aranyérem, mivel korábban Milák Kristóf és Kapás Boglárka a medencés úszók 200 méteres pillangó számában, a tornász Dévai Boglárka pedig az ugrásban diadalmaskodott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×