eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Szingapúr, 2016. október 22.Hosszú Katinka férjével és edzőjével, Shane Tusuppal a rövidpályás úszó világkupa szingapúri viadalán 2016. október 22-én. (MTI/EPA/Wallace Woon)
Nyitókép: WALLACE WOON

Ezért távozott Shane Tusup

Hosszú Katinka amerikai éveiről és edző-férjéről, Shane Tusupról is beszélt Dave Salo, aki korábban a magyar úszó felkészülését irányította.

Négy évig, az amerikai USC-n volt Hosszú Katinka edzője Dave Salo, aki az M4 Sportnak adott interjúban mesélt az úszóról.

„Először a 2008-as olimpián találkoztunk személyesen, mielőtt idejött volna – mondta az úszóedző. – Akkoriban úgy tűnt, nem túl lelkes az úszástól. Nem is volt túl jó formában. Szerintem kicsit vonakodott is attól, hogy Amerikába jöjjön. Szerintem ez nagyrészt annak tudható be, hogy egészen addig csak edzett, nagyon keményen edzett. A magyar iskola hagyományosan nagyon szigorú és azt hiszem, ő egy kicsit beleunt ebbe. Elvesztette a lelkesedését.”

Salo úgy véli, mikor a fiatal úszó biztos angoltudást szerzett, szívesebben beszélt vele, a többi edzővel és csapatársaival is. Ezek után egyre jobban kirajzolódott a tehetsége. „Mi is megismertük, milyen jó humora van, milyen kedves teremtés és nagyon szívós, ha versenyről van szó.

Nagyon kemény versenyző volt.”

Az edző szerint már ekkor lehetett látni, hogy a világ egyik legjobb sportolójává válhat Hosszú Katinkából.

A 2012-es olimpia aztán fordulópont volt a magyar úszónő életében, hiszen nem nyert érmet.

"Londonban csalódtunk. Találkoztunk utána, és volt egy olyan érzésem, hogy bizonyos tényezők elvonták a figyelmét és ennek lehetett köze az eredményhez.

Persze a világ ötödik legjobbja volt, de a 2009-es eredménye tükrében ez halovány eredmény – fejtegette Salo. – Nehéz pontosan megmondani mi történt, de úgy érzem, lehetett valami zavaró tényező, már 2010-ben is volt ilyesmi. Akkor például meglátogatta őt a családja és az hosszabb időre elvonta őt az edzésektől, 2012-ben más személyes tényezők voltak. Ez sok minden lehetett.”

Kiemelte, hogy amíg nem az amerikai váltóval volt dolga, minden tőle telhetőt megtett azért, hogy a magyar úszó sikeres legyen.

„Talán jobban teljesített volna, ha abban a négy hétben vele vagyok. Nem tudom. De azt nem hiszem, hogy azt mondtam volna, hogy nyisson szépségszalont Budapesten. Talán azt mondtam, hogy vehet egy szépségszalont. De nem hiszem, hogy azt mondtam volna, hogy dolgozzon is ott. Annál azért többre tartom Katinkát. Ha valamit így értett, akkor bocsánatot kérek. Valójában nagyon tisztelem Katinkát."

Az edző elárulta, hogy mikor beszélt utoljára a magyar sportolóval.

„Amikor nemzetközi versenyeken találkozunk és egyedül van, akkor tudunk váltani pár szót, egyébként

a férje nem igazán engedi beszélni bárkivel, legalábbis én így tapasztaltam.

A legutóbbi világbajnokságon találkoztam vele egyedül is, nem beszélgettünk sokat, de legalább köszöntünk egymásnak. Aranyos lány, tényleg nagyon szeretem Katinkát”

Beszélt Shane Tusupról is, aki korábban maga is Dave Salo tanítványa volt.

"Nálam úszott, voltak dolgai, amelyek szerintem nem tettek jót neki és nem tettek jót Katinkának sem.

Ki is rúgtam a csapatból, legalább egyszer. Olyan dolgai voltak, amelyek nem tettek jót a programunknak és nem éreztem, hogy segítik a csoportot, de adtam neki egy második esélyt. Ezen kívül nem igazán van mit mondanom Shane-ről.”

Elárulta, hogy magatartásproblémákról volt szó:

„Láthatták önök is Magyarországon, hogy vannak magatartásproblémái, ezek bírósági ügyekhez is vezettek. Azt hiszem, ezek nem új keletűek. Én kicsit mindig aggódtam is, hogy Katinka ebben a közegben van. Shane meglehetősen nehéz személyiség, láttam őt a medenceparton, nagyon lekezelő, bizonyos esetekben bántó, ha valaki nem úgy teljesít, ahogyan azt ő elvárja.”

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×