eur:
392.5
usd:
367.4
bux:
66214.52
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Női vízilabda világliga - Ötméteresekkel kapott ki a magyar válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott hatalmas csatában, ötméteresekkel kikapott a spanyolok vendégeként a világliga keddi, ötödik fordulójában.

Női világliga, európai selejtező, 5. forduló:

Spanyolország-Magyarország 13-12 (1-3, 6-1, 1-3, 4-5) - ötméteresekkel: 3-1

a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 5, Szilágyi, Gurisatti 2-2, Parkes, Leimeter, Horváth B. 1-1

A magyarok nem várták jó formában a találkozót, mivel legutóbb a világligában otthon a hollandokkal szemben maradtak alul. Az elmúlt hétvégén pedig a mostani meccs helyszínén, Pontavedrában az oroszoktól és az olaszoktól is kikaptak, így az utolsó helyen zárták az Európa Kupa hatos döntőjét. Most a házigazda, a tavalyi budapesti világbajnokságon ezüstérmes spanyolok ellen kellett bizonyítania a csapatnak, amely otthon 10-9-re nyerte a párharc első felvonását.

Rendkívül hullámzó volt az összecsapás, hiszen az első negyedben a magyarok húztak el, majd a házigazdák a második negyedben fél tucat gólt szerezve megfordították az összecsapást. A végjáték újra hektikusra sikeredett, ugyanis négy perccel a vége előtt még a magyarok vezettek, de a spanyolok ismét fordítottak, és kevesebb mint két perccel a vége előtt 12-10-re elhúztak. A magyarok azonban Horváth Brigitta révén 24 másodperccel a vége előtt szépítettek, majd egy labdaszerzést követően Szilágyi Dorottya egyenlített.

Így jöhettek az ötméteresek, amelyben viszont a spanyolok bizonyultak jobbnak, de a magyarok így is egy ponttal gazdagodtak.

A csoport másik mérkőzésén:
Hollandia-Oroszország 12-13

Az állás: 1. Spanyolország 11 pont, 2. Magyarország 7, 3. Hollandia 6 (43-44), 4. Oroszország 6 (46-48)

A női világliga európai selejtezőjének további programja:
6. forduló: 2018. május 1.: Oroszország-Magyarország, Spanyolország-Hollandia
A csoportból az első három jut a szuperdöntőbe.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×