eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Ennyit kerestek a téli olimpia magyar hősei

Ennyit kerestek a téli olimpia magyar hősei

Liu Shaolin Sándor összesen 50 millió forintos jutalomban részesül az olimpiai szerepléséért.

A téli olimpia díjazása megegyezik a nyári játékokéval, így az arany- 35, az ezüst- 25, a bronzérem 20 millió forintot ér. A negyedik helyezésért 15, az ötödikért 10, a hatodikért 8, a hetedikért 4, a nyolcadikért pedig 2 millió forintos a jutalom - ahogy azt megerősítette Vékássy Bálint, a MOB főtitkára korábban az InfoRádió Aréna című műsorában.

A négyfős csapatok a pénzdíj 80 százalékát kapják meg, így a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának aranyérme fejenként 28 millió forintot ér Liu Shaolin Sándornak, Liu Shaoangnak, Burján Csabának és Knoch Viktornak.

Mivel Liu Shaolin Sándor egyéniben még két ötödik és egy nyolcadik helyezést is elért, így további 22 millióval, vagyis összesen 50 millió forinttal díjazzák phjongcshangi teljesítményét.

A női váltó tagjai, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Keszler Andrea a negyedik helyért fejenként 12 millió forintot kapnak, Jászapáti Petra pedig a hatodik helyért még nyolcat, így összesen 20 millió forinttal jutalmazzák a 19 éves versenyzőt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×