eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Újra csődöt mondott a videóbírós rendszer

Újra csődöt mondott a videóbírós rendszer

Egyre inkább ellép a Napoli és a Juventus az üldözőitől. Maurizio Sarri együttese viszonylag simán verte meg a Veronát, a Juve nehezebben a Cagliarit, igaz, nehezebb feladat is jutott neki.

A fenti „viszonylag simán” arra vonatkozott, hogy a Verona a 66. percig tartotta magát, addig nem esett gól a mérkőzésen. A vendégek profitáltak abból, hogy edzőjük, Fabio Pecchia – a Napoli korábbi játékosa –, Rafa Benítez segítőjeként edzőként is dolgozott a klubnál, jól ismeri a nápolyi keret nagy részét. A második félidő derekán ellenben Kalidou Koulibaly megszerezte a vezetést, majd José Callejón is lőtt egy gólt. Utóbbival a csatár az olasz élvonal történetének leggólerősebb spanyol játékosává lépett elő. Az eredmény nem meglepetés, a Verona 1983 óta nem tud nyerni Nápolyban, azóta öt döntetlen és 14 vereség a mérlege. (Még abban az idényben sem nyert, amelyben Briegel és Elkjær-Larsen vezérletével bajnoki címet szerzett.)

A Juventus 1-0-ra győzött Cagliariban, a gólt Federico Bernardeschi szerezte a 75. percben. Fura gól volt: Pavoletti, a hazaiak játékosa a földre került Benatia könyöklése után. A játékvezető nem állította meg a játékot, s miközben a közönség fütyült és tüntetett, Bernardeschi, Douglas Costa átadásból megszerezte a győztes gólt.

Ehhez képest semmiség, hogy a Cagliari néhány büntető elmaradását is számon kérte Calvarese játékvezetőn. Különösen Bernardeschi kezezésgyanús eseténél tűnt úgy, hogy a hazaiaknak igazuk van, a bíró azonban nem kérte a videós segítséget.

Továbbra sem tud nyerni az Inter, noha a firenzei 1-1 alapvetően nem rossz eredmény. Luciano Spalletti együttese a legutóbbi hét tétmérkőzéséből csak egyet nyert meg, azt is tizenegyesekkel, a San Siróban, az Olasz Kupában, a harmadik ligás Pordenone ellen. A Fiorentina ellen Icardi gólja után az Inter nagyon közel állt a győzelemhez, de egykori játékosának, Diego Simeonénak a fia, Giovanni Pablo Simeone a 91. percben kiegyenlített.

A Milan 1-0-ra verte otthon a Crotonét, három nyeretlen bajnoki után győzött ismét. Leonardo Bonucci az első bajnoki gólját érte el új csapatában, részben a vendégek kapusának, Alex Cordaznak a hibájából.

A Benevento megtáltosodott! Miután az első 18 fordulóban összesen egy pontot gyűjtött, a legutóbbi két fordulóban hatot szerzett, ezúttal 3-2-re megverte a Sampdoriát.

A forduló meglepetése az Atalanta római sikere. A hétközben az Olasz Kupában a Napolit legyőző bergamói gárda 2-1-re yőzött az Örök Városban. A vendégek Andreas Cornelius és Marten De Roon góljával az első félidő feléig már kétgólos előnybe kerültek, ám még a félidő vége előtt, éppen De Roon kiállítása miatt, megfogyatkoztak. Az emberelőnyben játszó AS Roma szépíteni tudott ugyan, de egyenlíteni nem. Radja Nainggolan a tribünről nézte végig a mérkőzést, miután a vezetőségnek nem nyerte el a tetszését az a videó, amelyet feltöltött a közösségi médiába a szilveszteri bulizásáról.

Serie A, 20. forduló:

Fiorentina–Internazionale 1-1

Chievo–Udinese 1-1

Cagliari–Juventus 0-1

AS Roma–Atalanta 1-2

Torino–Bologna 3-0

Napoli–Verona 2-0

SPAL–Lazio 2-5

AC Milan–Crotone 1-0

Benevento–Sampdoria 3-2

Genoa–Sassuolo 1-0.

Az élcsoport: 1. Napoli 51 pont, 2. Juventus 50, 3. Internazionale 42, 4. Lazio 40 (19 mérkőzésből), 5. AS Roma 39 (19 mérkőzésből).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×