eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szoros küzdelemben kapott ki Fucsovics Márton

Fucsovics Márton öt meccslabdáról kikapott az indiai Púnában zajló, 501 ezer dollár (130 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A világranglista 85. helyén álló magyar játékos - aki a nyitókörben az argentin Nicolas Kickert (95.) búcsúztatta - szerdán a negyedik kiemelt francia Benoit Paire-rel csapott össze. Előzőleg egyszer találkoztak egymással: tavaly áprilisban, a franciaországi Sophia Antipolisban rendezett challenger-torna negyeddöntőjében Paire két szettben győzött.

Második meccsükön a magyar Davis Kupa-csapat vezére 3:2-nél elvette ellenfele adogatását, az ATP-rangsor 41. helyezettje azonban 4:4-nél utolérte őt, majd egy újabb brékkel szettelőnybe került. A folytatásban a 25 éves Fucsovics kétszer is elvette Paire szerváját, de a francia rendre kiegyenlített, így jöhetett a rövidítés, melyben a kevesebbet rontó magyar bizonyult jobbnak.

A döntő szett kiegyenlített küzdelmet hozott, Fucsovics remekül állta a sarat az ATP-rangsor 18. helyén is megfordult Paire ellen, majd 5:4-nél három meccslabdához jutott. Ezeket riválisa kétséges - és a magyar által vitatott - adogatásokkal hárította, aztán 6:5-nél nem tudta kiszerválni a mérkőzést, pedig két labdája is volt hozzá. A találkozót lezáró tie-breakben már két fáradt játékos szállt szembe egymással, Fucsovics további két meccslabdát elpuskázott, ellenfele azonban a harmadikját már kihasználta, így 3 óra 4 perc elteltével ő ünnepelhetett.

A púnai torna először szerepel az ATP-versenynaptárban.

Eredmény (a torna honlapjáról),

nyolcaddöntő:

Benoit Paire (francia, 4.)-Fucsovics Márton 6:4, 6:7 (4-7), 7:6 (8-4)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×