eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Belerondítottak Pep Guardiola szilveszterébe

Belerondítottak Pep Guardiola szilveszterébe

Noha a Manchester City bajnoki szereplése esetében kicsit anakronisztikusan hathat a mondat, mégis igaz: Pep Guardiola együttese rosszul zárta a 2017-es esztendőt. Csak döntetlent játszott, úgy, hogy a vereséghez is nagyon közel állt.

A 2017-es óév utolsó előtt Premier League-mérkőzésén 0-0-ra végzett a Crystal Palace otthonában. Úgy, hogy a londoniak a a hosszabbításban büntetőt lőhettek. Luka Milivojević tizenegyesét azonban Ederson, a City kapusa kivédte. A BBC megemlíti, hogy Gary Lineker megjegyezte, a City körül a a legyőzhetetlenség van a levegőben.

A döntetlen lezárt néhány sorozatot, a bajnokságban tizennyolc, sorozatban elért győzelem után botlott meg a csapat. Teljesítménye így is a Premier League történetének rekordja, ugyanakkor nem sikerült beállítani a Bayern München, éppen a katalán edzővel elért, 2013–2014-es, 19 meccsből álló győzelmi rekordját.

Ez volt a Manchester City első idegenbeli 0-0-ja a Premier League-ben 2016 márciusa óta, a csapat a legutóbbi 34 mérkőzésén mindig szerzett legalább egy gólt. Naptári évben mindössze két csapat szerzett több pontot a Premier League-ben, mint 2017-ben a Manchester City (98): 1993-ban a Manchester United (102) és 2005-ben a Chelsea (101). Előbbit Sir Alex Ferguson, utóbbit José Mourinho irányította.

Miután a Manchester United sem nyert a fordulóban, a Chelsea lépett előre a második helyre, hátránya 14 pont a Cityvel szemben. Guardiola együttese olyan fölénnyel vezet a 21. forduló után, amilyennel ez a forduló után még soha, egyetlen csapat sem a Premier League-ben.

Szerdán lesz 2018 első rangadója a Premier League-ben: Arsenal–Chelsea.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×