eur:
392.51
usd:
365.96
bux:
66789.64
2024. április 25. csütörtök Márk
Michelisz Norbert nagyon nehezen viseli a mostani helyzetet

Michelisz Norbert nagyon nehezen viseli a mostani helyzetet

Attól tart Michelisz Norbert, hogy jövőre nem tud rajthoz állni. A világbajnoki 2. hely miatt még csalódott, de "javulgat a hngulata..."

Michelisz Norbert az Indexnek adott interjúban értékeli az elmúlt évet, és arról is beszél, hogy a túraautó világbajnokság átalakulása miatt olyan helyzet is összeállhat, hogy 2018-ban nem tud majd versenyezni.

Mint mondja: "Egyáltalán nem vagyok boldog vb-ezüstérmes, de már érzem, hogy minél több idő telik el Katar óta, annál pozitívabban látom a dolgokat. Azt mondanám, hogy javulgat a hangulatom, ahogy visszatekintek arra a péntekre.

Igyekeztem nem láttatni magamon, mert még volt hátra két nagyon fontos futam, de az időmérő után nagyon letört voltam.

Pályafutásom egyik legnehezebb pillanata volt,

amikor tudatosult bennem, hogy nem lesz meg még az első tízbe kerülés sem az időmérőn.

Annyit tudni, hogy egyesül a WTCC és a TCR International Series, de jóval drágább lesz a versenyzés a privát csapatoknak az új rendszerben. Mit tudsz mondani a saját és csapatod jövőjéről? Egyáltalán szét kell-e választani a kettőt?

Egyelőre szét kell választani - mondja Michelisz -. A gyári hondás szerződésem kifut év végén, a folytatás kapcsán részemről és a Honda oldaláról is csak tapogatózásról beszélhetünk, és nem hiszem, hogy komoly fejlemény várható ez ügyben a következő egy, másfél hónapban a bajnokságról elég későn beérkező hírek miatt.

A Hondának előbb ki kell találnia, pontosan milyen szerepben folytatnák az új szabályrendszerben, megértem, hogy ők sem akarnak belerohanni átgondolatlanul valamibe. Gyártóként komolyabb támogatást tudnak adni egy általuk választott csapatnak, ha akarnak, de semmi nem garantálja, hogy ott nekem is jut lehetőség.

Sőt, még nekem is jobban látnom kell, hogy mi fog történni a sorozattal, hogy tudjam, hol képzelem el a jövőmet. Most úgy látom, szeretnék ebben a bajnokságban indulni, de olyan feltételek mellett, hogy lehetőségem legyen a szakmai fejlődésre, és legalább középtávon a bajnoki cím megszerzésére.

A csapattal is megkezdtük az érdeklődést több irányba is, az eredményesség sokat segít nekünk, a költségek nagy mértékű emelkedése viszont nem. A M1RA-val is erősebb a motiváció arra, hogy itt folytassuk, hiszen ebben a szabályrendszerben lettünk bajnokok. Nem szabad feledni azt a felelősséget sem, hogy ha már létre hoztunk valamit, ami ilyen értéket képvisel, azt ne hagyjuk veszni egy év után.

Minden út nyitott, de túl frissek a hírek ahhoz, hogy most, december közepén megbecsüljem a valószínűségét akár a saját, akár a csapatom indulásának, de

bőven látok arra esélyt, hogy ha nem látom a szakmai fejlődésem biztosítottságát, akkor nem leszek ott rajtrácson.

Mennyire nehezen viseled a 2018-as bizonytalanságot?

Erre a kérdésre ezt válaszolta Michelisz:

"Nagyon nehezen. Önmagában a helyzet nem teljesen új, hiszen nagyjából 2013-14-ig mindig a szezon előtti utolsó hetekben dőlt el, hogy indulunk-e vagy sem, szóval van már ebben rutinom. Viszont érdekes, hogy a szezonzáróig elő-előfordult, hogy eszembe jutott, hogy esetleg jövőre nem fogok versenyezni, és nem zavart a dolog. De bármennyire elfáradtam Katar után, most nagyon nehezen tudnék megbirkózni azzal a tudattal, hogy 2018-ban nem versenyzek. Ez talán még a kudarc hatása, ez hajt előre. Biztosan másképp nyilatkoznék erről, ha nem vb-második, hanem világbajnok lennék most."

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×