eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma
Oroszország nem bukott bele a doppingbotrányba

Oroszország nem bukott bele a doppingbotrányba

Nemzeti színek nélkül indulhatnak el a doppingbotrányba belebukott orosz sportolók a 2018-as téli olimpián. A Magyar Antidopping Csoport vezetőjét nem lepte meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése, miszerint nem a kollektív büntetést szabták ki Oroszországra.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden döntött arról, hogy a példátlan, rendszerszintű doppingbotrány miatt kizárja Oroszországot a jövő évi téli olimpiáról. A NOB azonban később azt a döntést hozta, hogy azoknál az orosz sportolóknál, akiknél nem talált visszaélést,  az "Olimpiai Sportoló Oroszországból" (OAR) jelzéssel engedélyezte, hogy részt vehessenek a téli játékokon.

Az a forgatókönyv azonban szóba sem jöhetett, hogy semmilyen retorzió ne érje Oroszországot. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában azt mondta, hogy Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szinte személyes sértésként fogta fel, de mindenképp az olimpiai eszme elleni nyílt támadásként kezelte a rendszerszintű doppinggal való visszaélést az orosz sportolók részéről.

A szakértő azt is elmondta, hogy a retorziók közül a NOB a kollektív büntetést is alkalmazhatta volna, de a mostani döntésével esélyt adott a tisztességesen eljáró sportolóknak. Így viszont még szigorúbb keretek között ellenőrzik majd az orosz sportolókat, de a kontrollon túljutók már részt vehetnek a téli olimpiai játékokon. Igaz, már csak semleges színekben és semleges zászló alatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×