eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Így értékelt Kim Rasmussen a kézis lányok mérkőzése után

Így értékelt Kim Rasmussen a kézis lányok mérkőzése után

Kim Rasmussen szövetségi kapitány csodálatosnak nevezte a magyar női kézilabda-válogatott teljesítményét Lengyelország 31-28-as legyőzése után a németországi világbajnokságon.

"A lányok száz százalékig betartották, amit megbeszéltünk. Az első pillanattól rengeteg helyzetet dolgoztak ki, a gyors indítások is rendben voltak, csodálatos teljesítmény volt" - nyilatkozta a dán edző, aki az előző két világbajnokságon éppen a lengyel együttest vezette a negyedik helyre.

Miután a magyar csapat győzött a csoportkör negyedik fordulójában, csütörtökön Bietigheim-Bissingenben, biztosította helyét a nyolcaddöntőben. Rasmussen hangsúlyozta, a mérkőzés fontossága miatt a játékosok nyomás alatt voltak, mégis nagyszerűen összpontosítottak.

"Nem akartunk túlságosan sok dolgot végrehajtani, mert a lányok kezdenek fáradni, igyekszünk frissen tartani őket" - tette hozzá.

  • A magyar együttes szombaton a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, vasárnap a svédektől 25-22-re kapott ki a B csoportban, kedden 33-15-re legyőzte Argentínát.
  • Következő ellenfele Csehország lesz pénteken 18 órától.

"Tisztelnünk kell a cseh válogatottat, mert erős csapat, nehéz ellene játszani, de bíznunk kell az egységünkben" - fogalmazott Rasmussen.

A mezőny legjobbjának választott Kovacsics Anikó elmondta, meccs közben is érezte, hogy jól megy neki a játék - végül nyolc góllal zárt -, és húzza magával a többieket.

"Nagyon örülök, hogy így sikerült ez a mérkőzés. Felszabadultan játszottunk, és bár akadtak hibák, de akkor mindig jött a segítség.

A végén némileg megnyugodtunk, ezért lett szorosabb az eredmény" - vélekedett.

A Ferencváros irányítója hangsúlyozta, ugyanilyen kiváló csapatmunkára és fegyelmezettségre lesz szükségük pénteken a csehek ellen.

Klivinyi Kinga három gólt dobott, mindet a második félidőben. Mint elmondta, az első felvonás nem teljesen úgy sikerült, ahogy szerették volna, ezért

a szünet után úgy mentek ki a pályára, hogy "meg kell nyomni" a második félidőt, ami sikerült is.

Mint kifejtette, Kim Rasmussen jól forgatja a csapatot, ezért aki csereként beáll, mindig hozzá tud tenni az összteljesítményhez.

"Nem nyugodtunk meg, de azért jó érzés, hogy négy ponttal állunk, és megvan a továbbjutás. A nyolc közé szeretnénk kerülni, ezért is lesz fontos a csehek elleni találkozó" - mondta az Érd átlövője.

Szekeres Klára kifejtette, szerette volna, ha még előbb összeáll a játékuk, ennek ellenére nagyon örül a lengyelek legyőzésének. Meglátása szerint a meccs elején lőhették volna pontosabban a ziccereket, az utolsó öt percben pedig figyelhettek volna jobban, ezen kívül azonban nem volt gyenge pontjuk, a lerohanásaik például gyorsabban voltak, mint korábban.

"Erőt és önbizalmat gyűjtöttünk, ami fontos, hiszen a csehek ellen is kiélezett mérkőzés vár ránk"

- nyilatkozta.

A remekül teljesítő kapus, Bíró Blanka emlékeztetett, hogy már az argentinok ellen fölényesen megnyert találkozón is tudtak mosolyogni a pályán, és ezt a hangulatot átmentették a mostani meccsre is.

"Eddig nem teljesítettünk jól a játékrészek elején, de a második félidő kezdetén ez is megváltozott. Örülök, hogy a védéseim lendületet adtak a csapatnak" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×