eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Baji Balázs: Nehéz ezt felülmúlni, de dolgozunk rajta

Baji Balázs: Nehéz ezt felülmúlni, de dolgozunk rajta

Több mint hetven felsőoktatásban tanuló fiatal, többek között a tajvani Universiadén aranyérmet nyert gátfutó, Baji Balázs, valamint a kard egyéniben győztes Szatmári András érdemelte ki idén az Év egyetemi sportolója elismerést. A londoni atlétikai világbajnokságon 110 méteres gátfutásban bronzérmes Baji Balázs elégedett az idei teljesítményével, amit szeretne jövőre megismételni.

Baji Balázs elmondta, minden elismerés plusz motivációt ad.

„Olyan örömforrás, ami erőt ad a dolgos hétköznapokban. Megfűszerezi és megédesíti az őszi, versenymentes időszakokat.”

A világbajnoki bronzérmes gátfutó a 2017-es évet minden szempontból sikeres évnek értékeli, először egyik nagy álmát váltotta valóra: állatorvosi diplomát szerzett és a fedett- és a szabadtéri szezon is jól sikerült

„Fedettpályán először két országos csúcsot sikerült döntenem. Sajnos utána az Európa-bajnokság nem hozta az elvárt sikereket, mert egy kiugrással kezdtem és nem tudtam folytatni a versenyzést. Ez az egy verseny nem sikerült, a felkészülés és a versenyzés szempontjából összességében nem voltam csalódott.”

A sportoló felidézte, az első szabadtéri versenyt egy országos csúccsal kezdte, amelyet két további követett, és mint fogalmazott: a világbajnoki szereplés és az Universiadé győzelem minden várakozást felülmúlt.

„Sok olyan esemény történt, ami külön-külön, önmagában is sikeressé tenne egy szezont. Nagyon büszke és elégedett vagyok.”

Nehéz ezt felülmúlni, de dolgozunk rajta – fűzte hozzá Baji Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×