eur:
393.57
usd:
368.05
bux:
66492.93
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagy változás jöhet az F1-es naptárban

Nagy változás jöhet az F1-es naptárban

A zandvoorti versenypálya egyik tulajdonosa azt mondja, reális esély van arra, hogy a Holland Nagydíj 2020-ban visszakerül a Formula-1-es versenynaptárba.

A versenypálya tulajdonosai, illetve a Zandvoort község nemrég megvalósíthatósági tanulmányt készített arról, van-e reális lehetőség arra, hogy 2020-tól ismét Formula-1-es versenynek adjanak otthont. A pálya utoljára 1985-ben látta vendégül a Formula-1 mezőnyét, Bernhard van Oranje, az aszfaltcsík egyik tulajdonosa pedig azt mondja, optimisták a jövőt illetően - írta az f1vilag.hu a Motorsport.com cikke alapján.

„Úgy hiszem, a Liberty Media szeretné vonzóbbá tenni a sportot, és tudják, mit kell tenniük” - mondta Oranje, aki szerint "egy ’old-school’ versenypályának szerepelnie kell a naptárban – egy olyannak, ahol, ha elhagyod a pályát, kavicságyban végzed. Nem meglepő, hogy Zandvoort a legnépszerűbb pálya a DTM-pilóták körében. Kihívást jelent, élvezetes rajta vezetni, és a rajongók számára is szórakoztató. Szóval azt gondolom, ez a pálya remekül illeszkedik az F1 tulajdonosainak stratégiájába".

Arra nem számítanak, hogy 2020 előtt ez megtörténne, de szerintük utána reális lehet, hogy ismét bekerüljön az F1-es naptárba a Holland Nagydíj.

A zandvoorti pálya jelenleg az FIA 2-es fokozatú licencével rendelkezik, és mintegy 10 millió eurós befektetésre lenne szükség ahhoz, hogy megszerezze az F1-es versenyrendezéshez szükséges 1-es minősítést.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×