eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Meghalt a volt világelső teniszező

Életének 96. évében meghalt Pancho Segura volt világelső teniszező, Jimmy Connors felfedezője.

A sportember Ecuadorban született szegény családban, autodidakta módon tanult meg teniszezni, és kontinensbajnoki címe után sportösztöndíjjal Miamiba került. Megélhetési okokból 1947-ben profinak állt, így ezután nem indulhatott az amatőrök számára kiírt Grand Slam-tornákon. Négyszer nyerte meg a US Prót, azaz az amerikai bajnokságot, 1950-ben és 1952-ben "társbérletben" világelső volt az újságírók, teniszezők és promóterek szavazatai alapján. Profiként járta a világot, játszott többek között a kuvaiti sejknek, busás gázsiért vállalt éjféli meccset Madridban, amely előtt a filmsztár Errol Flynn küldött érte autót.

Később kaliforniai akadémiáján nevelt kiváló játékost a 16 évesen odaérkezett Jimmy Connorsból, aki ugyancsak világelső lett, és nyolc GS-t nyert.

"A tenisz a legdemokratikusabb sport, csak ütő és szív kell hozzá" - mondta egy ízben Segura, akit 1984-ben beválasztottak a sportági Hírességek Csarnokába.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×