eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A labdába szerelt chip dönthet a jövő évi foci-vébén

Chipet is beépítettek a jövő nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokság hivatalos labdájába, amely az adidas sportszergyártó cégtől a Telstar 18 nevet kapta.

A játékszer az 1970-es mexikói világbajnokságon használt Telstar megújított változata, fekete-fehér, de már modernizált formájú paneleket tartalmaz. A nemzetközi szövetség (FIFA) honlapjának beszámolója szerint az NFC chip okostelefonnal is összeköthető, és személyre szabott információkat, exkluzív tartalmakat biztosít a felhasználók számára. A helymeghatározó funkciónak köszönhetően a labdára vonatkozó pontos részletek is lehívhatók belőle, például annak megállapításához, hogy átjutott-e a gólvonalon.

"Szerencsém volt, hogy egy kicsit korábban megismerkedhettem ezzel a labdával, és gyakorolhattam vele. Kedvelem az új külsőt, a színeit, szóval az egészet" - nyilatkozta Lionel Messi.

A labda a gyepszőnyegen szombaton mutatkozik be a moszkvai Oroszország-Argentína barátságos mérkőzésen.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×