eur:
392.87
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Baji Balázs jó eredménnyel győzött Zuglóban

A világbajnoki bronzérmes Baji Balázs a várakozásoknak megfelelően óriási fölénnyel nyert férfi 110 méter gáton a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban zajló 3. Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőben, amelyen ráadásul kiváló időt futott.

A londoni világbajnokság harmadik helye után az Universiadén aranyérmet nyert magyar sprinter 13.32 másodperccel ért célba, ami annak fényében különösen értékes, hogy a közelében sem volt senki. A második helyezettet közel másfél másodperccel verte.

Az utóbbi időben már elsősorban edzőként dolgozó, 40 éves Zsivoczky-Pandel Attila rajthoz állt hárompróbában, s a tízpróbában 2005-ben vb-bronzérmes, 2006-ban Eb-ezüstérmes sportoló meg is nyerte a magasugrásból, súlylökésből és 1500 méterből álló számot.

A Gyulai István Memorial és az országos bajnokság után a harmadik legfontosabb magyarországi verseny a Szuper Liga döntő, amelyen mind a 38 számban a legjobb nyolc atléta áll rajthoz. A versenyben minden helyezett alappénzdíjban részesül, amelyhez az elért eredmény függvényében bónuszdíjazás is társul. Az első helyezettek alapból 110-110 ezer forintot kapnak, a maximálisan elérhető bónusz pedig további 140 ezer forint.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×