eur:
392.87
usd:
366.68
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Izgalmas programok a Balatonnál is

Izgalmas programokat ajánlunk a hétvégére a tatai bringázástól a teljesítménytúrákon át a Balaton átúszásáig.

Hiszik vagy sem, a Pilisben is vannak ritkábban járt turistautak. Induljanak el például Pilismarótról, és menjenek fel az Ördögküllője-hegyre, illetve a Szakó-hegyre. A túrát Dobogókőn fejezhetik be, de annyi erővel végül is már tovább mehetnek a Zsivány-sziklákhoz, hogy aztán a Szent-kút érintésével Pilisszentkereszten fejezzék be a kirándulást. A Zsivány-szikláknál vigyázzanak, könnyű felmenni - de leesni is.

Ugyanerre figyelmeztetem azokat, akik a Visegrádi hegységben a Rám-szakadékot, a Spartacus-ösvényt és a Holdvilág-árkot választják hétvégi kalandjuk helyszínéül. Mindhárom csak azoknak való, akik gyakorlott túrázók. A Holdvilág-árok egyébként arról is híres, hogy egyes feltételezések szerint itt volt Attila városa és itt temették el Árpád fejedelmet.

A Börzsönyben Diósjenő és nagyoroszi környéke kínál szép kilátóhelyeket.

A kerékpárosoknak a Tatai tavat javaslom az Almásfüzitő, Tata, Tatabánya, Sík-völgy, Fáni-völgy-Szárliget útvonalon, vagy bringázhatnak egy jó Vác és Szob között is.

Az időjárás egyébként alkalmas lesz a túrázásra, de azért esőkabátot vigyenek magukkal.

Teljesítménytúrák is lesznek a hétvégén. A hosszú távú gyaloglás szerelmesei budai, börzsönyi, bükki, mátrai, gerecsei, bakonyi, balatoni, velencei, somogyi és mezőföldi programok közül választhatnak a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján. Ha pedig az erős szél miatt nem halasztják el megint, akkor vasárnap átúszhatják a Balatont Révfülöp és Balatonboglár között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×