eur:
392.82
usd:
367.89
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Életre szóló élmény és magyar sikerek a medencében

Életre szóló élmény és magyar sikerek a medencében

Újra komoly eredményeket értek el a magyar vízilabda-csapatok a jubileumi, 10. HaBaWaBa Nemzetközi Fesztiválon.

Idén is megrendezték az olaszországi Lignanóban a HaBaWaBa Nemzetközi Vízilabda Fesztivált, amelyen az utánpótláskorú pólósok mérkőztek meg egymással a világ minden tájáról. A magyarokat kilenc csapat képviselte a tizedik tornán, amely rekordot döntött: idén

132 csapat, 14 országból 1500 játékos küzdött meg egymással. 

A legnagyobb sikert az egy héttel korábban megrendezett U13-as tornán érték el a magyarok, miután házidöntőt rendeztek: a Ferencváros a Tatabányával csapott össze, és a végül a zöld-fehérek nyertek 6-4-re. Bánhidy András, az FTC U13-as csapatának vezető edzője azt mondta, a Fradi az egyik legmagasabb színvonalú és legnagyobb nemzetközi utánpótlástornát nyerte meg, és ez a siker a gyerekeknek életre szóló élményt jelent. 

Szedlmayer Ildikó, a KSI előkészítő csoportjának vízilabdaedzője, az U9-es csapat trénere részletesen beszélt a magyar csapatok eredményeiről.

"A 11 éveseknél 112 csapat közül két magyar együttes is bekerült a legjobb nyolc közé. A KSI hat nap alatt 12 mérkőzést játszott, 11 győzelem után a nyolcaddöntőben döntetlent játszott, és  négyméteresekkel veszített, így nem került az első négy közé.  Nagyon büszke vagyok rájuk, mert többek között megverték a Pro Recco korosztályos együttesét is. Az U9-es csapatunk tíz mérkőzést játszott, kilenc győzelmet aratott, a döntőbe jutásért játszottunk, csak a későbbi győztestől kaptunk ki. Felülmúlta az összes eddigi fesztivált ez a jubileumi torna. Egy ünnep volt" - mondta Szedlmayer Ildikó.

A Ferencváros U11-es együttese döntőt is játszhatott. Bata Kornél vezetőedző szerint a gyerekeknek nagy élmény volt az egész torna, és hangsúlyozta, hogy a fővárosi és a vidéki együttesek remekül helytálltak a lignanói tornán. 

"Nagy élmény volt a csapatnak és nekem is. Meghallgathattuk a himnuszt is a döntő előtt. Izgalmas mérkőzést játszottunk, 3-3 után csak büntetőkel maradtunk alul a Posilippo Napoli korosztályos csapatával szemben. Év végére nagyon jó kis csapatot sikerült összerakni" - mondta az FTC szakvezetője.

A részletes eredményeket itt találják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×