eur:
392.85
usd:
366.36
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Itt az átigazolási rekord a legnagyobb futballpiacon

Itt az átigazolási rekord a legnagyobb futballpiacon

Talán a múlt század harmincas évei óta először mondhatja magát egy Arsenal-játékos egy aktuális átigazolási időszak legdrágább játékosának. A francia Alexandre Lacazette mindennel együtt 52,6 millió fontért igazol az Olympique Lyontól az „ágyúsokhoz”.

Az Arsenal korábban még sohasem fizetett ki ekkora összeget egy játékosért, az átigazolási díj euróra átszámolva 53 millió, illetve a bónuszokkal együtt 62,5 millió euró. Ez lényegesen több mint az eddigi csúcs, Mesut Özil 2013-as 47 millió eurója. Ez az első alkalom, hogy Arsène Wenger klubja több mint ötvenmillió eurót költsön egy játékosra.

Itt az átigazolási rekord a legnagyobb futballpiacon

Alexandre Lacazette tagja volt ugyan a 2016-os Európa-bajnokságon a francia válogatottnak, de Antoine Griezmann, Olivier Giroud vagy akár André-Pierre Gignac mögött középcsatárként alig kapott szerepet. A 2016–2017-es idény azonban nagyszerűen sikerült, a Ligue 1-ben egyedül Edinson Cavani, a PSG uruguayi csatára szerzett nála több gólt. Formája felkeltette a külföldi klubok érdeklődését, az Atlético Madrid annak ellenére szerette volna megszerezni, hogy a büntetése miatt csak 2018. január elsejétől igazolhat hivatalosan. Lacazette végül azonban Wengert és az Arsenalt választotta, a bejelentés után nem elfeledkezve olyan alappanelekről, mint hogy már gyerekkorában is erről a klubról álmodott. (Ami, persze, nagyon is elképzelhető.)

A guadeloupe-i családból származó csatár lyoni születésű, egy helyi kis klubból 12 évesen került az Olympique Lyonba, amelynek tizennégy éven keresztül volt tagja. 2010 óta játszott az első csapatban, 203 bajnokin kereken száz gólt szerzett. Játékstílusát sokan a korábbi nagy helyi csillaghoz, Sonny Andersonhoz hasonlították, egyébként maga a brazil sztár is. A Ligue 1 legutóbbi három szezonjában 76 gólt lőtt.

Lacazette érkezése finoman szólva valószínűvé teszi a honfitárs, Olivier Giroud távozását, ugyanakkor továbbra is kérdéses, mi lesz Alexis Sánchezzel. Az Arsenal Lacazette-en kívül két játékost szerzett eddig meg a nyáron, Sead Kolasinacot a Schalkéból és Aszano Takumát a VfB Stuttgartból.

Még nagyon az elején járunk az átigazolási időszaknak, de az Olympique Lyon már több mint százmillió euróért adott el játékost, Lacazette mögött negyedik a ranglistán a Bayern Münchenbe került Corentin Tolisso. (Érdekes, hogy az aktuális, s várhatóan a következő időszakban nagyon gyakran változó élcsoport első hét helyezettjéből hat a francia vagy a portugál bajnokságból igazolt valamelyik topligába. Egyelőre Lacazette, Bernardo Silva, Mohamed Szalah, Tolisso, Éderson, André Silva, Lindelöf a sorrend.)

Még ezen a héten további nagy mozgás várható az átigazolási piacon, Wayne Rooney ügynöke az Evertonnal tárgyal, a Manchester United világrekordot jelentő összeget ajánl Romelu Lukakuért, akár ez utóbbi ügyletet is segítheti Rooney elengedése. A MU szeretné véglegesíteni Álvaro Morata és Nemanja Matic szerződtetését is, mielőtt a csapat elindul az Egyesült Államokba túrázni.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×