eur:
394.07
usd:
365.69
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Détári alaposan kiosztotta a magyar focistákat

Détári alaposan kiosztotta a magyar focistákat

Andorrát a Balmazújváros és a Kisvárda is megverte volna – vélekedett Détári Lajos korábbi világválogatott labdarúgó.

A magyar futballválogatott korábbi másodedzője a Nemzeti Sportnak adott interjúban kiemelte, hogy szívesen lenne szövetségi kapitány, és úgy vélekedett, Bernd Storck munkáját pedig a tavaly Eb-szerepléssel és az andorrai vereséggel együtt kell megítélni.

„Aligha lehet elfelejteni a tavalyi Európa-bajnoki szereplést, a szurkolók támogatását, a felkorbácsolt érzelmeket, mert ez mind-mind maradandó emlék. Bernd Storck abban is szerepet játszott, csakúgy, mint az andorrai vereségben. Őt így kell megítélni. Andorrát egyébként szerintem még a Kisvárda vagy a Balmazújváros is legyőzte volna.

Jókora pofon volt az, és nemcsak a játék, a vereség volt elkeserítő, hanem az is, ami azután történt.

Mindenki mondta a magáét, nyilatkozott boldog-boldogtalan, régi sérelmek jöttek elő, személyeskedő viták alakultak ki, csak a szakmáról beszéltek a legkevesebbet” – mondta.

Détári Lajos szerint a német szakember menesztésével jelentős stábot is ki kellett volna rúgni.

„Bernd Storck, aki tavaly remekül kihasználta, hogy harmincöt napot kapott a válogatott felkészítésére, így még arra is volt ideje, hogy fizikailag felturbózza a játékosokat, olyan stábot hozott magával, hogy az ő esetleges leváltása harmincöt újabb ember elküldését is jelentette volna. Ezt alaposan végig kellett gondolni az MLSZ-ben” – fejtette ki.

A 61-szeres válogatott szerint az andorrai vereség nemcsak a kapitány, hanem a játékosok kritikája is.

„Néhány részletet helyre kell tenni a válogatott megítélésében. Ott van például Kleinheisler László, aki egy kapusról bepattanó labdának köszönheti a karrierjét, azóta többszörösen bizonyította, hogy

túlsztárolt, túlértékelt labdarúgó,

aki sem Németországban, sem a Ferencvárosban nem volt képes maradandót nyújtani. Ha jól emlékszem, vele kapcsolatban tavaly a Barcelonát is emlegették. Elképesztő ez az egész! A játékosnak sem jó, mert elhiszi, hogy ekkora spíler. Vagy ott van Dzsudzsák Balázs. Őt is helyén kellene kezelni. Az előrejátékban jó, hasznos futballista, de nem védekezik. Pedig a mai futball ezt megköveteli. Ha lőne szezononként húsz gólt, és adna harminc gólpasszt, azt mondanám, dicsérjék, de így...” – emelte ki.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×