eur:
389.69
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Így választják meg Gyárfás Tamás utódját

Ülést tartott a Magyar Úszó Szövetség elnöksége, melyen a legfontosabb napirendi pont a vasárnapi rendkívüli közgyűlés előkészítése volt.

A korábbi közgyűlések levezető elnöke, a szövetség alapszabályának készítője, Sándor Elek rövid tájékoztatást adott arról, hogy január 8-án milyen menetrend várható.

Az úszószövetség január 8-i közgyűlésén azt a személyt választhatják meg elnöknek, akire december 25-ig jelölés érkezett, és a közgyűlésen megjelent küldöttek több mint 50 százalékának elnyeri a bizalmát. Ha ezt senki sem kapja meg, akkor 15-30 napon belül új rendkívüli közgyűlést kell tartani. A közgyűlésen új jelöltet nem lehet állítani.

Az alapszabály értelmében személyi kérdésben akkor lehet titkos a szavazás, ha ezt bármely tag képviselője kezdeményezi, és a jelenlévők több mint 50 százaléka támogatja.

A határidőn belül hivatalosan jelölt és a jelöltséget elfogadó három személy, Bienerth Gusztáv, Hornyák Viktor és Tóth István közül az kerül a jelölő listára, aki a jelenlévő küldöttek szavazatainak több mint 50 százalékát megkapta.

Ha a jelölő listára való kerüléskor a jelöltek mindegyike megkapja a több mint 50 százalék igen szavazatot, akkor valamennyien részt vesznek az elnöki tisztségért folyó szavazáson. Ha ezen az egyikük több mint 50 százalékos támogatást kap, akkor ő az új elnöke. Ha a háromból egyikük sem kap több mint 50 százalékos támogatást, akkor a legkevesebb szavazatot kapott személy kiesik, majd újabb szavazásra kerül sor immár két jelölttel. Ha kettőjük közül az egyik megkapja a több mint 50 százalékos támogatását, ő a MÚSZ új elnöke, de ha egyikük sem kapott ekkora támogatást, akkor a közgyűlés nem választott új elnököt. Ez esetben az elnökségnek 30 napon belüli időpontra, legkésőbb február 8-ig újabb rendkívüli közgyűlést kell összehívnia, és a jelölő bizottságnak új jelölteket állítania.

Ha a jelölő listára való kerüléskor csak egy jelölt kapja meg a szavazatok több mint 50 százalékát, akkor a közgyűlés róla szavaz, hogy bizalmat kap-e elnökként vagy sem. Ahhoz, hogy ez a személy lehessen a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a tagok több mint 50 százalékának igen szavazatát meg kell kapnia az elnöki tisztségért rendezett szavazáson. Amennyiben nem kapja meg, az új közgyűlés kiírásáról szóló rendelkezés lép érvénybe.

Az eddigi elnök, a szövetséget 1993 óta vezető Gyárfás Tamás tavaly november végén jelentette be távozását. A sportvezető korábban élesen támadta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, és több más úszó is változásokat szorgalmazott.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×