eur:
392.93
usd:
366.33
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Hivatalos: Michelisz gyári Hondával versenyez

A Honda gyári csapatánál folytatja pályafutását Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyar versenyzője, kétszeres privát világbajnoka.

A Honda hivatalos közleménye szerint a magyar versenyző csapattársa az idei szezonban a portugál Tiago Monteiro és a Ladától érkező angol Robert Huff lesz.

Michelisz Norbert szimulátorokban kezdte pályafutását, majd amikor lehetőséget kapott arra, hogy valódi versenyautóba üljön 2006-ban megnyerte a magyar Suzuki Swift Kupát, 2007-ben pedig a Renault Clio Kupát.

2008-ban megszerezte első nemzetközi futamgyőzelmét a Seat León-Európa-kupában. A következő évben újabb öt győzelem állt a neve mellett, amivel megnyerte a bajnokságot.

A túraautó-világbajnokságon (WTCC) 2008-ban mutatkozott be, beugró versenyzőként. A következő évben is részt vett egy versenyhétvégén, majd 2010-ben már a teljes szezonban rajthoz állhatott a Zengő Motorsport Seat Leónjának volánja mögött. Az évad utolsó futamán, Makaóban megszerezte első WTCC-s futamgyőzelmét, és az év újonca lett.

2011-12-ben a Zengő Motorsport BMW-vel versenyzett. A 2012-es hungaroringi verseny megnyerése mellett két második és egy harmadik helyet gyűjtött, a második BMW-s szezonját a világbajnokság hatodik helyén zárta, és megnyerte a privát világbajnoki címet.

2013-óra Michelisz Norbert és a Zengő Motorsport Hondával versenyez. Az első évben győzött Japánban, és egy második, valamint öt harmadik helyet szerezve ismét a hatodik helyen végzett.

2014-ben a világbajnokságon a legjobb hondás versenyzőként negyedik lett, 2015-ben egy újabb hungaroringi győzelemnek is köszönhetően ismét megszerezte a privát világbajnoki címet.

A Hondával Michelisz Norbert három év alatt 70 futamon indult, 17 alkalommal állhatott fel a dobogóra. Ez idő alatt két győzelem, öt második és tíz harmadik hely fűződött a nevéhez.

Michelisz Norbert 2014-ben ajánlatot kapott a Honda gyári alakulatától, ám akkor még egy évig a Zengő Motorsport versenyzője maradt. 2015 novemberében írta alá a szerződését a Honda gyári alakulatával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×