eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Atlétika - Elmarad a hagyományos évzáró gála a korrupciós botrány miatt

Elmarad a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) hagyományos monacói évzáró gálája a szervezetet érintő korrupciós botrány miatt.

Az év legjobb atlétáinak kilétét 1988 óta az IAAF-gálán jelentik be, de a szövetség pénteki közleménye szerint a november 28-ra tervezett rangos eseményt idén nem rendezik meg.

"A sportágunk égboltja felett gyülekező viharfelhők miatt ez nyilvánvalóan nem az az időszak, amikor az atlétika nagy családja méltó módon ünnepelhetne. Ennek ellenére méltán meg fogunk emlékezni az idei esztendő kiemelkedő teljesítményeiről. Az év legjobbjainak járó díjakat, illetve a további elismeréseket ezúttal is kiosztjuk, a névsort az interneten jelentjük majd be. Az IAAF megfelelő alkalmat fog keresni a díjak nyilvános átadására" - idézi a jelenlegi elnök, Sebastian Coe szavait a nemzetközi szövetség hírlevele.

Az IAAF-et 1999-től idén augusztusig irányító 82 éves Lamine Diack ellen korrupció és pénzmosás gyanújával zajlik vizsgálat a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) feljelentése nyomán, a szövetség korábbi doppingellenes vezetője, illetve az előző elnök jogi tanácsadója ellen pedig szintén nyomoznak.

Az év legjobbjait a Nemzetközi Atlétikai Alapítvány tanácsa választja ki, s ez a szervezet rendezi magát a gálát is. Az alapítványnak formálisan továbbra is a szenegáli Diack az elnöke.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×