INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Újra vízbe szállnak a csapatok - a Fradi a bajnokságra is hajt

Infostart / InfoRádió
Ma mind a 16 csapat vízbe száll az E.ON férfi ob I-ben. Az A csoportban a BVSC-Szeged meccs délután négykor kezdődik, míg a Szentes-Eger, a Tatabánya-Kaposvár és a Miskolc-Szolnok mérkőzést egyaránt este hét órától játsszák. A B csoportban az OSC este fél nyolctól a KSI-vel küzd meg a Nyéki Imre Uszodában, míg a Honvéd-Debrecen, a Pécs-Vasas és az Újpest-Ferencváros találkozó hétkor kezdődik. A teljes klubszezon eddigi tapasztalatairól Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője beszélt az InfoRádiónak.

"Az Európa-kupát illetően azt tűztük ki célul, hogy a két csoportkörből továbbjussunk. Ez sajnos kissé máshogy alakult, hiszen a második csoportkör nagyon erős volt és nem tudtuk teljesíteni. Ezzel nem tudok maradéktalanul elégedett lenni, bár ha összességében nézzük, hogy kilenc meccsből egy vereséggel és két döntetlennel estünk ki, ez még statisztikailag elfogadhatónak számít. A bajnokságot illetően összességében az idei teljesítmény kicsit hullámzó" - mondta Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője az InfoRádiónak.

Hozzátette: kedd este az UVSE együttesével küzdenek meg, de a két csapat között jelentős különbség van az FTC javára, és bízik benne, hogy ez a különbség ezen a mérkőzésen is ki fog jönni.

A hét elején a szövetség elkészítette a negyeddöntők párosítását a Magyar Kupában, az FTC az Egerrel találkozik majd.

"Az Egert megverni nagy teljesítmény lenne, ha ez sikerül, akkor méltán vagyunk ott a legjobb 4 között a Magyar Kupában" - fogalmazott az FTC vezetőedzője.

Mint mondta, sok csere történt a tavalyi évhez képest, inkább utánpótlás játékosok érkeztek, akik alapvetően Fradi-nevelések, sokat fejlődtek és most sokkal több szerepet kaphatnak.

"Ez kétirányú dolog, hiszen ha tovább tudunk fejlődni, akkor a fiatalok csapatba kerülése nehezebb lesz, ugyanakkor a mi filozófiánk mindenképpen az, hogy a saját nevelésű játékosokat beépítsük, de ez attól is függ, hogy milyen ütemben fejlődnek" - mondta Varga Zsolt.

A terveik közt az is szerepel, hogy a Fradi a következő három év alatt bajnokságot nyerjen.

Hanganyag: Farkas Dávid


A címlapról ajánljuk