INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Női kézilabda BL - Könnyedén győzött a Győr

InfoRádió / MTI
A Győri Audi ETO KC esélyeshez méltóan könnyedén győzött szombaton az osztrák Hypo NÖ otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

Női BL, 3. forduló, C csoport:
Hypo NÖ (osztrák)-Győri Audi ETO KC 21-29 (6-15)
------------------------------------------------

Az ETO remekül kezdett a BL-ben, meggyőző fölénnyel nyert a macedón Vardar Szkopje vendégeként, ám egy hete gyenge teljesítményt nyújtott, emiatt a dán Midtjylland könnyedén vitte el a két pontot Győrből. Ezúttal a csoportban eddig halványan teljesítő Hypo várt Görbicz Anitáékra.

A két csapat nem volt azonos szinten, fokozatosan nőtt a különbség, a Hypo alig jelentett veszélyt a kapura. Még a szünet előtt tizenegy góllal is vezetett a Győr, de a félidő utolsó két találata a hazaiaké volt.

A folytatásban sem tudott mit kezdeni a vendégek védekezésével a három magyart - Mehlmann Ibolyát, Hajgató Annát és Kiss Kittit - is foglalkoztató, egykoron szebb éveket megélt, nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztes, Kovács Ferenc edzette Hypo. Mivel a meccs már az első felvonásban eldőlt, a vendégek számára az is belefért, hogy a szünet után csökkenjen a különbség. A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak szlovák légiósa, a tíz találatig jutott Alzbeta Tothova lett.

A két együttes jövő vasárnap Győrben újra megmérkőzik.

Vasárnap:
Vardar Szkopje (macedón)-Midtjylland (dán), Szkopje, vasárnap 15.15
B csoport:
vasárnap:
Thüringer HC (német) - FTC-Rail Cargo Hungaria, Nordhausen 14.00
Podravka Koprivnica (horvát)-Fleury Loiret (francia), Kapronca 17.30

A címlapról ajánljuk