eur:
393.82
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Eltiltás várhat José Mourinhóra

Eltiltás várhat José Mourinhóra, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzőjére, mert a szombati mérkőzésen a játékvezető elküldte a kispadtól.

A Premier League tizedik fordulójában a Nemanja Matic kiállítása miatt a második félidőt emberhátrányban játszó Kékek 2-1-re kikaptak a West Ham United vendégeként. Mourinhót a lelátóra küldték, s mivel az angol szövetség (FA) fegyelmi bizottságánál visszaesőnek számít, ezért minden bizonnyal eltiltás vár rá.

A portugál tréner október elején, a Southamptontól elszenvedett 3-1-es hazai vereség után bírálta a játékvezetőt, az FA 50 ezer font (21,3 millió forint) megfizetésére kötelezte és egymeccses eltiltással is büntette. Utóbbit felfüggesztették, és csak akkor léptetik életbe, ha egy éven belül ismét hasonló fegyelmi vétséget követ el. Márpedig szombaton azért küldte el a kispadtól Jon Moss, mert kritizálta őt Matic piros lapja, illetve Cesc Fabregas meg nem adott gólja miatt. Amennyiben a szövetség életbe lépteti az eltiltást, Mourinhónak ki kell hagynia a jövő szombati, Liverpool elleni rangadót.

A londoniak szezonbeli ötödik vereségüket szenvedték el a bajnokságban, és csupán a tabella 15. helyén állnak. Mivel 37 éve nem rajtolt ilyen rosszul a Chelsea, a brit sportsajtó a klub egyre mélyülő válságáról ír.

Az angol bukmékerek a tizedik forduló előtt úgy ítélték meg: az Aston Villát irányító Tim Sherwood lesz a következő edző, akit menesztenek. Ez a jóslat olyannyira pontosnak bizonyult, hogy vasárnap már be is következett. Mourinho számára nem sok jóval kecsegtet, hogy immár ő áll a bukmékerek listájának élén...

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×