eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Európa Liga - Idegenben kezdenek a magyarok csapatai

A válogatott Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Dinamo Moszkva Belgiumban, a kapus Gulácsi Pétert soraiban tudó Salzburg Spanyolországban, a szintén kapus Megyeri Balázs csapata, az Olimpiakosz pedig Ukrajnában kezdi meg csütörtökön szereplését a labdarúgó Európa Liga egyenes kieséses szakaszában.

Dzsudzsákék a csoportkört százszázalékos mérleggel zárták, ezúttal pedig a Bajnokok Ligájából kiesett Anderlecht otthonában szerepelnek majd a legjobb 32 között. Gulácsi együttese veretlenül nyerte meg a D csoportot és az A csoport másodikjaként végzett Villarreallal találkozik a nyolcaddöntőbe jutásért, míg a BL-ből búcsúzott görög csapat a Dnyipro vendége lesz Kijevben. A kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus miatt ugyanis a dnyepropetrovszki gárda nem tudja a saját stadionjában fogadni aktuális ellenfelét.

A címvédő Sevillához a Borussia Mönchengladbach utazik majd, a Celtic és az Internazionale glasgow-i összecsapásának játékvezetője pedig Vad II István lesz.

Érdekesnek ígérkezik még a török Besiktas liverpooli vendégjátéka, a Fiorentina és a Tottenham Hotspur londoni találkozója, valamint a holland Feyenoord olaszországi szereplése az AS Roma stadionjában.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése nyomán az idei EL-kiírás győztese indulási jogot szerez a BL következő idényére, mégpedig úgy, hogy legrosszabb esetben az utolsó selejtezőkörben, a csoportkörbe jutásért sorra kerülő párharcokban kapcsolódik majd be a küzdelembe.

A csütörtöki mérkőzések visszavágóit egy héttel később rendezik, a döntőre május 27-én a varsói Nemzeti Stadionban kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×