eur:
391.04
usd:
366.12
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Pimasz Fradi ellen fordított a Chelsea

A Chelsea hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte vasárnap a Ferencvárost a magyar klub új labdarúgó-stadionját, a Groupama Arénát megnyitó gálamérkőzésen, amelyre teljesen megteltek a lelátók.

Noha a 2012-ben Bajnokok Ligája-, tavaly Európa Liga-győztes angol gárda kezdett jobban, a megilletődött Ferencváros első támadásából gólt szerzett a nyáron visszaigazolt Gera Zoltán révén. Ezt követően is a legnagyobb sztárjaival pályára lépő londoniak irányítottak, de egyenlíteniük nem sikerült a szünetig.

A folytatásban Ramires góljával betalált a Chelsea és továbbra is nagy fölényben futballozott, mégsem sikerült vezetést szerezniük, egy ízben a kapufa mentette meg a zöld-fehéreket. A hajrában aztán a Chelsea friss nyári szerzeménye, a spanyol Cesc Fabregas eldöntötte az összecsapást.

A vendégek portugál sztáredzője, José Mourinho ugyanakkor a győzelem ellenére nem lehet felhőtlenül boldog, mivel elefántcsontparti csatára, Didier Drogba megsérült az első félidőben, ezért le kellett cserélnie őt.

"Mindössze hét játékossal kezdtük el a felkészülést, így labdarúgóink még mindig különböző edzettségi állapotban voltak, lépésről lépésre haladunk előre, de még bőven van idő a bajnoki rajtig. A Ferencváros jó ellenfélnek bizonyult, elég agresszíven játszott, de nem rossz értelemben" - mondta a meccset követő sajtótájékoztatón Mourinho, aki hozzátette, jobb volt nekik ez a meccs, mintha öt, vagy hat-nullára nyertek volna.

Thomas Doll, a Ferencváros trénere arról beszélt, hogy csodaszép élményben lehetett részük, szerinte mindenki büszke és hálás lehet azért, hogy egy ilyen stadiont varázsoltak ide.

"Úgy érzem, mindenki elégedetten térhet haza, még akkor is, ha a világ egyik legjobb csapata ellen elveszítettük ezt a mérkőzést. Örülök, hogy elég pimasz módon tudtunk játszani, remélem, ezt a lendületet sikerül magunkkal vinni a bajnoki mérkőzésekre is. A Chelsea részéről tiszteletet vívtunk ki magunknak, hiszen Mourinho a második góljuk után ötös védősorra váltott, hogy megtartsák az eredményt" - értékelt Doll.

Eredmény:
Ferencváros-Chelsea (angol) 1-2 (1-0)

gól: Gera (17.), illetve Ramires (51.), Fabregas (81.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×