eur:
388.54
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Férfi vízilabda világliga - Kanada sem jelentett akadályt a szuperdöntőben

Ausztrália legjobbjainak legyőzése után Kanada csapata sem okozott gondot a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a világliga dubaji nyolccsapatos szuperdöntőjében: a keddi csoportmeccsen Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége hét góllal nyert az észak-amerikaiak ellen.

Eredmény:
Magyarország-Kanada 10-3 (1-1, 3-0, 3-2, 3-0)

a magyar góldobók: Varga Dénes 3, Vámos 2, Szivós, Madaras, Erdélyi, Gór-Nagy, Hosnyánszky 1-1

Meglepetést csak a találkozó eleje jelentett, amikor a kanadaiak jutottak vezetéshez. Benedek Tibor világbajnoki címvédő együtteséből Szivós Márton igen hamar válaszolt, viszont az első negyedben több találat már nem esett.

A második nyolc percben aztán - derült ki a vlv.hu helyszíni tudósításából - beindult a magyar góltermelés: előbb Vámos Márton balkeze villant, majd a szintén balkezes, kétszeres olimpiai és világbajnok Madaras Norbert volt eredményes, a nagyszünet előtt kevéssel pedig az ötkarikás aranyérmes, vb-első Varga Dénes jelentkezett be parádés ejtéssel (4-1).

A harmadik játékrészben Erdélyi Balázs megúszásgóljával lett 5-1, utána pedig - kanadai szépítést követően - Varga Dénes újabb két találatával 7-2-re "szaladt el" a magyar csapat.

A befejező negyedet 7-3-as állásnál kezdték a felek, de Vámos gyorsan "átírta" az eredményjelzőt (8-3). A folytatásban a kanadaiak büntetőt rontottak, míg a Benedek-csapatból a vb-győztes Gór-Nagy Miklós, bő másfél perccel a vége előtt pedig az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert is bevette az ellenfél kapuját, kialakítva a könnyed sikert tükröző 10-3-as végeredményt.

A záró csoportkörben szerdán 12.30-tól az Egyesült Államok válogatottjával száll vízbe a magyar csapat.

Az első etapot, amelyből mindenki továbblép, a folytatásban az egyenes kieséses szakasz követi, amikor is a keresztbejátszásos rendszerben a négyesek első helyezettjei a másik kvartett negyedikjeivel, a másodikként végzettek pedig a harmadikokkal csapnak össze. A négy nyertes kerül az elődöntőbe, a vesztesek az 5-8. pozícióért játszanak tovább.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×