eur:
389.55
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Férfi vízilabda világliga - A horvátok vendégeként nyert a világbajnok magyar csapat

Az olimpiai bajnok horvátok otthonában győzött a döntetlent követő büntetőpárbajt megnyerve a világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott a kedd esti világliga-mérkőzésen.

Eredmény, világliga, európai selejtező, B csoport:
Magyarország- Horvátország 8-7 (1-3, 1-0, 1-1, 3-2 - büntetőkkel 2-1)

a magyar góldobók: Vámos, Varga Dénes 2-2, Madaras, Hárai 1-1, büntetőből: Szivós, Varga Dániel

A Benedek Tibor által irányított magyar válogatott számára a 2014-es év nyitányát jelentő, Sibenikben rendezett összecsapáson - a www.vlv.hu szakmai honlap helyszíni tudósítása szerint - a hazaiak kezdtek jobban, elhúztak 2-0-ra, majd Varga Dénes szépítő találata után 3-1-re a nyitó negyedben.

A folytatásban viszont csupa hatástalan akció követte egymást mindkét oldalon. A második nyolc percből alig kettő maradt hátra, amikor először került a hálóba a labda, ekkor a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert megúszás után volt eredményes (3-2).

A nagyszünet után emberelőnyből a horvátok találtak be előbb, amire Hárai Balázs válaszolt szintén létszámfölénynél: a center bal szélről, éles szögből lőtt gólt (4-3). Kár, hogy Hosnyánszky Norbert csavargólját nem adták meg.

A befejező negyed elején a balkezes Vámos Márton egyenlített (4-4), bő három perccel a vége előtt viszont visszakerült a hazaiakhoz az előny, amely rövidesen kétgólosra nőtt (6-4). Vámos azonban újabb hatalmas lökettel szépített, másodpercekkel a vége előtt pedig Varga Dénes - bátyja, Dániel távoli lőtt passzába beleütve - kiegyenlített (6-6), és mivel a világligában nincs döntetlen, következhettek a büntetődobások.

Az ötmétereseket a magyarok lőtték valamivel jobban, így a "tiszta" győzelmet honoráló járó három pont helyett a dobópárbaj megnyeréséért két ponttal gazdagodott a Benedek-csapat, a vesztes horvát válogatott pedig egy pontot kapott.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a mérkőzés után így nyilatkozott:

"Jó is, hogy nincs döntetlen, ilyenkor inkább az ötméteresek döntsenek, lesz még ilyen. Nagyon örülök, mert ez egy nagy meccs volt. A horvátok borzalmasan keményen játszottak. Tudtuk, hogy sokat fogunk hibázni, ennek ellenére mentünk előre, pörögtünk, nagyon jók voltunk."

A 2013/14-es, oda-visszavágós rendszerű világliga-sorozatban a magyarok győzelemmel, a horvátok pedig vereséggel rajtoltak. A tavaly nyáron Barcelonában vb-aranyérmes magyar válogatott novemberben, a háromcsapatos csoport nyitómeccsén 8-5-re győzött a görögök ellen Miskolcon. Utóbbiak decemberben büntetőkkel nyerni tudtak az olimpiai bajnok horvátok otthonában. Keddi győzelmével a magyar válogatott megerősítette vezető pozícióját, és élről várja következő mérkőzését, amelyet február 11-én vív a görögök vendégeként.

A selejtezőcsoportból csak az első helyezett folytathatja majd a júniusi, dubaji szuperdöntőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×