eur:
389.02
usd:
362.25
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Benedek: Kihasználtuk a pillanatot

Nincs recept arra, hogy hány év után jöhet a siker. Az elődöntőben, a döntőben nem gondolhatunk arra, hogy még van idő fejlődni, ki kell használni a pillanatot, mi is ezt tettük - mondta az InfoRádiónak a barcelonai világbajnokságról Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A Sportcsillagok Gálaestjén az év csapata lett Benedek Tibor együttese, a játékosként háromszoros olimpiai bajnok szakvezetőt pedig az év legjobb szövetségi kapitányának választották a sportújságírók.

"Nagyon beleéltem magam, így nagyon örülök, hogy megnyertem ezt a díjat, és annak, hogy a csapat is nyert. Amikor játékos voltam, 1997-ben kaptuk meg először, és utána még jó néhányszor, de az első mindig a legemlékezetesebb. A mostanit nem fogom soha elfelejteni, de valószínűleg nem is érdekel majd annyira a következő, mint ez" - mondta Benedek Tibor.

A szövetségi kapitány szerint az év fő eseményén kihasználták a lehetőséget, így kár azon morfondírozni, hogy esetleg túl hamar jött-e a siker.

"Nincs recept arra, hogy hány közös év után győzhetünk. Egy csapat soha nincs kész, minden évben új csapat alakul, és az elején lejjebbről kezdünk, mint ahol az előző év világversenyének végén tartottunk, de remélhetőleg feljebbről, mint egy évvel korábban. Amikor odakerülsz az elődöntőbe vagy a döntőbe, nem gondolhatsz arra, hogy most még fiatal a csapat, akár ki is kaphatsz, mert lehet, hogy jövőre oda sem jutsz" - fejtette ki.

Benedek Tibor szerint a rutinosabb és a fiatalabb játékosok jól kiegészítették egymást.

"Mindig mindenki segített a másikon, amikor nehéz pillanata volt. Rengeteget jelent, ha úgy tud valaki a másiknak segíteni, hogy közben a saját alapfeladatát is teljesíteni tudja" - tette hozzá az InfoRádiónak a szakvezető, aki jelezte, hogy a júliusi budapesti Európa-bajnokság helyett egyelőre csak a következő feladatra, a január 14-i, horvátok elleni Világliga-mérkőzésre készíti fel a válogatottat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×