eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Magyarország a hatodik

Hat éremmel zárta a magyar válogatott a budapesti integrált MOL Vívó Világbajnokságot. A Nemzetközi Vívó Szövetség éremtáblázatán az oroszok állnak az élen az olaszok és az ukránok előtt, a magyarok a hatodik helyen végeztek.

Egy arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a magyar vívók az év fő eseményén a SYMA Csarnokban. Győzött a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású párbajtőrcsapat, a szintén párbajtőröző Szász Emese és a kardozó Szilágyi Áron pedig bronzérmes lett. A kerekesszékesek versenyében tőrben Osváth Richárd ezüstérmet nyert, míg a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Juhász Veronika, Hajmási Éva összetételű tőr-, illetve párbajtőrcsapat is a harmadik helyen végzett.

Az utolsó napra nem jutott sok sikerélmény a magyaroknak, a női kardcsapat a 10., a férfi tőregyüttes a 16. helyen zárt. Az aranyérmet női kardban az ukránok, férfi tőrben az olaszok szerezték meg. A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) éremtáblázatán az oroszok állnak az élen az olaszok és az ukránok előtt, a magyarok a hatodik helyen végeztek.

Szilágyi Áront beválasztották a FIE sportolói bizottságába. A Vasas olimpiai bajnok kardozója mellett a japán Ota Yuki, az amerikai Mariel Zagunis, az olasz Valentina Vezzali, a román Ana Maria Branza és az orosz Nikolaj Kovalev kapott helyet a testületben.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×