eur:
389.33
usd:
361.73
bux:
67992.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Buffon kivédte a klubtársa tizenegyesét is

Olaszország boldog lehet, amennyiben jó ómen egy évvel a világbajnokság előtt a Konföderációs Kupán bronzérmesnek lenni. A 2005-ben harmadik német és a 2009-ben harmadik spanyol csapat is érmet nyert a következő vb-n, sőt, a spanyolok a legfényesebbet. Az olaszok a brazíliai torna kisdöntőjében tizenegyes-párbajban győzték le az uruguayi válogatottat.

A 120 perces salvadori csata 2-2-es végeredménye már a rendes játékidőben kialakult. Astori találatával a Squadra Azzurra vezetett az első félidő végén, majd a második játékrészben az elmúlt években olasz klubokban szerepelt Edinson Cavani kettőt is lőtt Gianluigi Buffonnak (58., 78.). Mindkettő egyenlítő találat volt, mert a kettő között Diamanti is gólt szerzett.

Az olaszok éppen úgy hosszabbításra kényszerültek, mint az elődöntőben, s ezúttal sem vészelték át könnyen a rájátszást. Főleg, miután Montolivo kiállítása miatt az utolsó tíz percet emberhátrányban töltötték. Az uruguayiak azonban nem tudták kihasználni a lehetőséget, büntetőpárbaj következett. 


Amit a sors csütörtökön elvett az olaszoktól, most visszaadta, ezúttal Cesare Prandelli együttese nyert. A szerdai, brazilok elleni elődöntőben is tizenegyest hibázó Diego Forlán ezúttal sem tudott gólt szerezni, a két másik csatársztár, Cavani és Luis Suárez ellenben igen. Ám Gianluigi Buffon a folytatásban kivédte torinói klubtársa, Martín Cáceres, majd az ugyancsak olasz klubban játszó Walter Gargano lövését is. Az olaszok közül Aquilani, El Shaarawy és Giaccherini a kapuba talált, így Muslera hiába védte ki De Sciglio lövését, a Squadra Azzurra 3-2-re megnyerte a szétlövést, s ezzel övé lett a Konföderációs Kupa harmadik helye.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×