eur:
388.96
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Heynckes: Biztos, hogy Messi játszani fog

Szuperrangadót rendeznek ma a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a Bayern München a Barcelonát fogadja az egyik elődöntő első mérkőzésén. Európa két leggólerősebb csapata randevúzik.

A bajorok bomba formában vannak, a legutóbbi 20 tétmérkőzésükből 19-et megnyertek, rekordgyorsasággal, ahogyan edzőjük, Jupp Heynckes mondta, téli hidegben (de azért áprilisban) megnyerték a bajnoki címet, s bekerültek a hazai kupadöntőbe. Triplázni akarnak, s ehhez részben a Barcelona testén keresztül vezet az út.

Egyetlen eltiltottjuk Mario Mandzukic, mivel a horvát válogatott nem játszhat, valószínű, hogy Mario Gomez visszakerül a kezdő csapatba. Soha nagyobb problémát... A Bayern az Arsenal és a Juventus kiejtésével lépett már kettőt előre az egyenes kieséses szakaszban. A csapat házatáján kisebb problémát okozott az elnök, Uli Hoeness adóügye, de minden érdekelt azt hangoztatja, hogy ez a sportvezető magánügye, nem lesz kihatással a csapat teljesítményére.

Jupp Heynckes, noha éppen Hoeness a napokban találkozott New Yorkban Pep Guardiolával, a bajorok következő edzőjével, azt állítja, nem vette igénybe utóda segítségét a katalánok feltérképezésében. "Úgy ismerem a barcelonát, mint a saját csapatomat" - mondta magabiztosan a korábban Spanyoországban, így a Real Madridnál is dolgozott edző.

A Barcelonáról, illetve a nagy kérdésről (Játszik-e Messi?) az edző világosan beszélt: "Teljesen biztos vagyok abban, hogy Messi az első perctől kezdve a pályán leesz. A többiekkel együtt, normálisan edzett, jó állapotban van."

A katalánoknál Carles Puyolon kívül Javier Mascherano is sérült, Adriano pedig eltiltott. Messi nemcsak Heynckes, hanem a spanyol média szerint is játszani fog. A katalánok egyébként hangoztatják: a világ legerősebb két bajnokságának bajnoka, illetve bajnokesélyese csap össze Münchenben.

A mérkőzést magyar bírói kar vezeti: Kassai Viktor segítői az oldalvonal mellett Ring György és Kispál Róbert lesznek, a negyedik játékvezető Erős Gábor, az alapvonalon Bognár Tamás és Fábián Mihály asszisztálnak.

A találkozót a Sport 1 közvetíti. A meccs 20.45-kor kezdődik. A másik ágon holnap lép pályára a Borussia Dortmund és a Real Madrid.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×