eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

BL: korábbi győztesek egymást közt Amszterdamban

A korábbi címvédők közül a Real Madrid és az Ajax egymással, az AC Milan Szentpéterváron a Zenittel, a Borussia Dortmund pedig a Manchester City otthonában szerepel ma este a Bajnokok Ligája 2. csoportfordulójában. A Porto a PSG-t fogadja.

A Real Madrid sorozatban a harmadik idényben igyekszik győzni az amszterdami Arenában, ahol egyébként nem csak az előző idény két találkozóját, de az 1998-as BL-döntőt is megnyerte. A királyi klub berkein belül még mindig Sergio Ramos "mezes" ügye a téma, a világ- és Európa-bajnok védő Mesut Özil mellett "tüntetett" a legutóbbi bajnoki találkozó második félidejében. Ramos szerint nagyon világos, őszinte és nyílt a kapcsolata José Mourinhóval, a portugál meg azt mondta, a feleségével jobb a kapcsolata, mint Sergio Ramosszal. Értse mindenki úgy, ahogy akarja. Az előzetes összeállítások alapján feltételezhető, hogy ismét Luka Modric kezd és nem a német válogatott Özil. Ezért, vagy ezen kívül - a legerősebb csapatával áll fel a Madrid, Iker Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Di María, Cristiano Ronaldo és Benzema a további tíz.

Az AC Milan már magyar idő szerint este hatkor kezd a Zenit ellen Szentpéterváron. Mind a két csapat elrontotta az első mérkőzést (a Milan döntetlent játszott otthon az Anderlechttel, az oroszok kikaptak Málagában), javítani kellene mindkettőnek. A másik mérkőzésen az Anderlecht, Juhász Roland csapata a spanyol Málagát fogadja, a játékvezető Kassai Viktor lesz.

Rangadónak ígérkezik a Borussia Dortmund és a Manchester City mérkőzése. Az angolok tavaly ősszel is játszottak német sztárcsapattal, akkor nyertek a Bayern ellen saját pályán. Most a Dortmund ellen is erre készülnek. Roberto Mancini edző szerint a Citynek javulnia kell, ha tovább akart jutni a csoportból. "Második éve játszunk a Bajnokok Ligájában, s második éve kapjuk a legnehezebb csoportot" - mondta az olasz edző.

A 2004-es győztes FC Porto a PSG együttesét fogadja. A francia könnyű győzelemmel kezdtek, de most lényegesen nehezebb feladat előtt állnak. Carlo Ancelotti, a csapat edzője nagyon bizakodó, szerinte csapata sokkal masszívabb, amióta Thiago Silva is játszhat. A brazil pedig természetesen ott lesz a Sárkányok barlangjában.

A szerdai program:
Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:

A csoport:
Dinamo Kijev (ukrán)-Dinamo Zagreb (horvát) 20:45 ó
FC Porto (portugál) - Paris Saint-Germain (francia) 20:45 ó
B csoport:
FC Schalke 04 (német)-Montpellier (francia) 20:45 ó
Arsenal (angol)-Olimpiakosz (görög) 20:45 ó
C csoport:
Zenit (orosz)-AC Milan (olasz) 18 ó
Anderlecht (belga)-Málaga (spanyol) 20:45 ó
D csoport:
Manchester City (angol)-Borussia Dortmund (német) 20:45 ó
Ajax Amsterdam (holland)-Real Madrid (spanyol) 20:45 ó

Televíziós közvetítések
Digisport 1
20:30 ó: Manchester City-Borussia Dortmund

Digisport 2
17:40 ó: Zenit-AC Milan
20:40 ó: Ajax-Real Madrid

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×