eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

"Kis olimpiai központ" épül a Puskás Stadion mellett

Legkésőbb a jövő héten dönt a kormány a Puskás Ferenc Stadion és környéke ügyében - közölte a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a területen egy kis olimpiai központ valósulhat meg.

A miniszterelnök az új beruházás átadásának időpontjáról és költségéről egyelőre nem beszélt, csak annyit mondott: szeretné, ha 4-5 év múlva már versenyeket rendezhetnének. Orbán Viktor a Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótorna keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy legkésőbb a jövő héten dönt a kormány.

A tervek szerint nem bontják le a Puskás Ferenc Stadiont, amely a jövőben atlétikai centrumként működne tovább, és a területen egy kerékpáros arénát, valamint egy uszodát is szeretnének létrehozni - tette hozzá a kormányfő, aki kiemelte, hogy az új nemzeti futballstadion, amelyet 65 ezer néző befogadására terveznek, a jelenlegi Puskás Stadion és a Papp László Sportaréna közötti területen épülne fel.

Orbán Viktor kiemelte, hogy drágább lenne lebontani a régi stadiont, mint úja építeni, és így az atléták is egy megfelelő arénában versenyezhetnek és készülhetnek, ezért megerősítik majd a lelátó felső karéját, hogy az ismét használható legyen.

A kormányfő arról is beszélt, hogy Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével megállapodott arról: a tradicionális magyar sportágak képviselőivel a londoni ötkarikás játékok után leülnek tárgyalni a sportág- és utánpótlás-fejlesztési programokról, amelyeket ősszel majd a kormány is tárgyal.

Orbán Viktor az utánpótlás labdarúgótornával kapcsolatban elmondta: ez a kupa megmutatja, hogy a magyar labdarúgás javítása érdekében össze kell fogni, hogy újra a régiekhez hasonló sikereket érjenek el.

Gellei Imre, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója arról beszélt, hogy ez a torna remek lehetőség a fiatalok számára, hogy felhívják magukra figyelmet, és nagy élménnyel gazdagodjanak.

A 17 éven aluliak labdarúgótornáját ötödik alkalommal rendezik meg április 6. és 9. között Felcsúton és Székesfehérváron. Az idei mezőny tagja a Puskás Ferenchez köthető klubok közül a Budapest Honvéd, a Real Madrid, a Panathinaikosz, továbbá a házigazda Puskás Akadémia, a constantai Hagi Akadémia és a bécsi Austria Wien. Az esemény zárónapján egy öregfiúk tornát is rendeznek majd, amelyen a felcsúti és a székesfehérvári együttes, valamint a névadó Suzuki csapata mellett részt vesz a Magyar Újságíró Válogatott is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×