eur:
389.07
usd:
361.84
bux:
68534.81
2024. május 8. szerda Mihály

Raikkönennel öt világbajnok versenyez jövőre a Formula-1-ben

Kimi Räikkönen visszatér a Formula-1-be. A korábbi világbajnok kétéves szerződést írt alá a Lotus Renault csapattal. Ezzel 2012-ben 6 világbajnok lesz a mezőnyben, összesen 14 világbajnoki címmel a zsebükben.

2007-ben Kimi Räikkönen világbajnok lett a Ferrarival. A finn pilóta és az olasz csapat között ekkor még teljes volt az összhang, első közös szezonjukban egy ponttal megelőzték Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót a világbajnokságban.

2009-ben Räikkönent már nem tartották elég motiváltnak a Ferrarinál, és érvényes szerződése ellenére elbocsátották, egykori riválisát, Fernando Alonsot ültetve a helyére.

Räikkönen ezzel elkezdhetett egy új karriert. Régi álma, a rali világbajnokság felé fordult, azonban az eredmények nem jöttek úgy, mint azt talán önmagától is elvárta volna. Rendszeres autótörései miatt több futamot fel kellett adnia, és bár szakaszgyőzelmet is aratott, egyetlen versenyen sem tudott dobogóra állni.

Hogy a finn pilóta már nem érezte olyan jól magát a raliban az is mutatta, hogy több más szériában, például az amerikai NASCAR egyik osztályában is kipróbálta magát, és szárnyra kaptak a pletykák: visszatér a Formula-1-be a Williams istálló színeiben.

A tárgyalásokat a menedzsere is megerősítette, azonban ma reggel hivatalosan is bejelentették: Kimi Räikkönen leszerződött az egykori Renault, jövőre Lotus Renault néven induló csapathoz, két évre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 8. 15:43
×
×
×
×