eur:
400.78
usd:
367.27
bux:
74379.12
2024. október 14. hétfő Helén

Ki lesz a Chelsea új edzője?

Carlo Ancelotti menesztése után az angol bajnoki ezüstérmes Chelsea elkezdte keresni az új menedzsert. A bukmékereknél Marco van Basten a legesélyesebb.

A Chelsea az Everton elleni szezonzáró után jelentette be, hogy felbontotta Carlo Ancelotti szerződését. Az olasz szakembernek egy év volt hátra a kontraktusából, így 6,5 millió fontos végkielégítéssel távozik Londonból.

A tréner tavaly duplázott a csapattal, idén viszont trófea nélkül zárt, ezért a vezetőség menesztette. Az indoklás szerint azért döntöttek ilyen gyorsan a kirúgása mellett, hogy legyen ideje elköszönni a játékosoktól, mielőtt azok nyári szabadságra mennek.

A klub máris elkezdte az új edző keresését, aki az Abramovics-éra nyolcadik menedzsere lesz, ám sajtóhírek szerint a döntést nem sietik el. A klub július 9-én lép pályára első felkészülési meccsén, addig mindenképpen meg kell találni Ancelotti utódját.

A fogadóirodák a legesélyesebbnek Marco van Bastent tartják. A játékosként aranylabdás, edzőként viszont eddig keveset bizonyító holland a hírek szerint kész tárgyalni a vezetőkkel. Helyzetét erősítheti, hogy Guus Hiddink is őt ajánlja a posztra, és nem kizárt, hogy sportigazgatóként segítené honfitársa munkáját. A Chelsea-t 2009 tavaszán beugróként már irányító Hiddink jelenleg a török válogatottat vezeti, szerződése az Eb-selejtezők végéig szól, és ügynöke szerint ezt követően lehet a jövőről beszélni. A 64 éves tréner jó kapcsolatban van Roman Abramoviccsal, tanácsaival az utóbbi időben is segítette a londoniakat, de korábban már kijelentette, hogy nem kíván klubcsapatnál dolgozni.

Szintén szívesen látnák a Chelsea-nél a Portóval idén három trófeát nyerő Andre Villas-Boast. A fiatal portugál tréner korábban José Mourinho segítőjeként már dolgozott a klubnál, így ismeri a játékosok egy részét is. A keresett edző az Európa Liga megnyerése után ugyanakkor arról beszélt, hogy még maradni kíván a Portónál, és megszerzését nehezítheti, hogy 15 millió eurós kivásárlási ár szerepel a szerződésében.

Az angol sajtó nem zárja ki José Mourinho visszatérését sem. A Daily Mail úgy tudja, a portugál sztáredző és Roman Abramovics tulajdonos rendezték korábbi nézeteltérésüket, és a klub vezetői fel is vették a kapcsolatot a jelenleg a Real Madridnál dolgozó trénerrel.

A bukmékerek listáján előkelő helyen szerepel a városi rivális Tottenhamet irányító Harry Redknapp, valamint a Barcelonával három spanyol bajnoki címet szerző, éppen a BL-döntőre készülő Pep Guardiola is. Egyesek az esélyesek között emlegetik a klub korábbi futballistáit, Mark Hughest, Didier Deschamps-ot és Gianfranco Zolát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×